Share |

Shur-i-kan: maluju muzikou duhu proti šedi

foto archiv pořadatele

 

18. června v Praze zahraje DJ s přezdívkou Shur-i-kan. Zeptali jsme se ho nejen na muziku.

 

Pracoval jsi jako IT, jaká byla tvá cesta k muzice?

 

Nepracoval jsem jako IT, byl jsem softwarový vývojář - to je rozdíl. IT programy používají, vývojáři vytvářejí :) Vždycky mě zajímala technika i muzika, jsou jako dvě vlákna, protkávající se mým životem, ve kterém vždy jaksi spoluexistovaly - takže bych to nazval asi spíš symbiózou než cestou od jednoho k druhému. 

 

 

Slyšeli jsme že hraješ s The Bays? Jak dnes kapela funguje?

 

S The Bays teď zrovna právě nehraju, hrál jsem s nimi v minulosti a byla to skvělá zábava. Možná si to v budoucnu zopakujeme, kdo ví.

 

 

Děláš každý měsíc vlastní podcasty, jak důležité pro tebe jsou?

 

Začal jsem je vytvářet bez nějakého velkého očekávání a byl jsem velmi překvapen, když jsem zjistil jak populární jsou. Každý měsíc je poslouchají tisíce lidí a kamkoliv po světě jedu se vždycky najde někdo kdo mi přijde poděkovat za to že je dělám. Takže dokud je budou lidi poslouchat, budu je dělat dál. Stojí mě to trochu času, ale dost mě to baví a doufám že je to znát. Jsem si docela jistý že jsou to jedny z nejlepších výběrů - mixů na soundcloudu.

 

 

Jak jsi si objevil svůj styl? A co pro tebe bylo na house music to krásné, že jsi se rozhodl ji začít hrát?

 

Nevím jestli jsem ho objevil, myslím že je to prostě jedna z věcí, které jsem tam vždycky měl a i když se ho pokusím setřást, vždycky nějak prosákne zpátky. House je velmi vřelá hudba ale taky může obsáhnout velké množství různých zvuků a myslím že právě to je na ní atraktivní. Uvnitř hranice 4taktového beatu je mnoho různých možností s čím si můžeš hrát.

 

 

Jaký je tvůj nejoblíbenější nástroj a proč?

 

Moje klávesy Fender, které jsem si levně pořídil ještě jako student. Původní majitel je používal jako stolek. Mají unikátní zvuk který nemůžeš skutečně elektronicky napodobit.

 

Co děláš, když zrovna neděláš muziku?

 

Spoustu věcí, právě vytvářím mobilní aplikace pro telefonní společnosti, ale taky fušuju do mnoha jiných oblastí.

 

Plánuješ vydat nějaké novinky?

 

Pár jich letos vyjde, nerad zaplavuju trh a navíc v současnosti jsem tak náročný na kvalitu že jen málo tracků projde mým filtrem. Ale i přesto mi vyjde v září nové EP na Lazy Days, také na Dark Energy bude jedna novinka a možná ještě na dalších labelech jako Freerange - kdo ví?

 

Něco dalšího, co bychom měli vědět?

 

Londýn má stejný srážkový průměr jako Izrael.

 

 

Co děláš proti šedi?

 

Maluju duhu v muzice.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.