Share |

Secret Walls x Česko již tuto sobotu v experimentálním prostoru NoD

foto: pořadatel akce

SECRET WALLS x ČESKO
První oficiální kolo Secret Walls x Česko již tuto sobotu v experimentálním prostoru NoD.
NoD, Dlouhá 33, Praha 1
Sobota 25.května
Facebook event: http://www.facebook.com/events/130508140479728/

V sobotu 25.května proběhne v NoDu první oficiální kolo druhého ročníku Secret Walls x Česko, tajné ilustrátorské bitvy, která se odehrává po celém světě. Proti sobě se postaví Marek Max Hrdina aka Rotr a Jan Gruml alias Slakinglizard. Návštěvníci pražského experimentálního prostoru NoD, kde se kolo odehraje, tak uvidí 90 minutovou bitvu dvou zavedených ilustrátorů.

Rotr je z Liberce a věnuje se hlavně graffitti a pop-artu, ale také novinové ilustraci. Tvoří a vystavuje s libereckou skupinou DrinkART. Milovník slizu, slakinglizard z Brna, má za sebou už nespočet samostatných výstav, např. na Creative market Praha nebo v galerii 3x3 v Liberci, ilustruje knihy a spolupracuje s výrobci loangboardů.

Volba místa prvního kola nemohla být lepší. NoD je otevřen především experimentálním projektům, ať už jde o společenské nebo umělecké akce, a prostor baru přímo sousedícího s galerií je skvělým místem nejenom pro bitvu ale i pro divoký večírek, který bude jako vždy následovat. O hudbu se postará DJ Wosa a DJ Hlavolam.

Souboj začíná v 21:00, vstupné je 100,- CZK.

“Unikátní atmosféra Secret Walls vzbuzuje rok od roku větší zájem ilustrátorů a médií. Naším hlavním cílem je prezentovat talent, který objevíme, a umožnit mu naplno se rozvíjet. Zájemci se mohou nadále hlásit na info@secretwalls.eu,” říká Viktor Rosinský, hlavní organizátor Secret Walls x Česko.

V dubnu již proběhlo exhibiční kolo v pop-up klubu Blink, kde proti sobě bojovaly slovenské divoženky Dzivé a Synové boží z Česka. Týmy se vzájemně vyzývaly video provokacemi a večer pak byl přehlídkou skvělého a drzého ilustrátorského umění. Vítězství si odnesli Synové boží, za které bojoval i Vláďa Chalupa, loňský absolutní vítěz.

Video z exhibičního kola: https://www.youtube.com/watch?v=06cGswI4SAc

www.secretwalls.
eu
http://www.nod.roxy.cz

O Secret Walls:
Secret Walls (dříve Secret Wars) je celosvětově první a jediný koncept live art battle. Podobně jako Klub rváčů, povědomí o soubojích se většinou šíří šuškandou a přes sociální média.

Bitvy vždy probíhají mezi dvěma jednotlivci nebo mezi dvěma týmy.

Secret Walls vznikly v roce 2006 v malém baru ve východním Londýně – bylo to malé a intimní ovšem s obrovským potenciálem. Roky tvrdé práce, odhodlání a síly znamenaly, že Secret Walls posunuly hranice a vydaly se hledat umělce a promotéry v mezinárodních vodách.

Chloubou se vzápětí staly akce v New York City, Londýně, Lisabonu, Berlíně, Tokyu, Kodani, Dublinu a Amsterdamu, které prokázaly že neexistuje příliš velká stage pro průlomovou akci jako jsou Secret Walls.

Terry Guy, zakladatel Secret Walls nebyl spokojený s tím, aby rok od roku byly Secret Walls stejné. Proto se vždy snaží koncept posouvat dále a tak se Secret Walls vypracovaly do celosvětové soutěže, která se dá v prostředí umění přirovnat k americkému baseballovému Superbowlu.

  • Souboje se pořádají na skrytých a unikátních lokacích ve všech větších městech od Tokya do Malma, od New Yorku po Londýn.

  • Soutěžící umělci jsou jak amatéři tak profesionálové z oblasti umění či reklamy

  • Mezinárodně fungují Secret Walls již pět let, první z nich se konala v Shoreditch London 2006.

  • Naše síť kreativců roste každým dnem, souboje se již konaly ve více než 25 zemích světa (USA, Evropa, Rusko, Blízký Východ, Asie)

    Pravidla:


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.