Share |

Rozehrajte JINOnice! Jak? No přeci Jinak

foto: pořadatel akce

Kdy jste (si) naposledy hráli? Při jarním vydání festivalu JINOnice Jinak 23. března dostanete příležitostí víc než dost. Začnete s jam session, vezmete do ruky kytaru nebo dvě dřívka a spojíte se hudbou s ostatními! Přinést si můžete i vlastní akustické nástroje. Radši muziku posloucháte? Zajděte si na Calm Season, melancholické duo s akustickou kytarou a violoncellem.
 
Hranice mezi dramatickými tvary smyje divadelní neskupení FHS se svou rozhlasovou hrou. Zato Teritoriální tyjátr si opět pohrává se zásadní historiografickou otázkou: jaký byl osud československé koloniální výpravy do Toga? Na závěr uhrane improvizační duo Vojta Švejda a Jan Kalivoda se svou osvobozující taškařicí Metamorphósis famfuláre. Kdo si raději tříbí jazyk, přijde si na své ve hře argumentů při debatě o subkulturách s Jiřinou Šiklovou.
 
Zahrajte si kousek her ze všech nejlepších. Festivalová hra s úkoly vás provede Shakespearovými dramaty v kostce. Pohrajete si i ve veřejném prostoru, kde si vyzkoušíte guerillové zahradničení. Deskové hry si s jejich tvůrci z Loris Games nejen zahrajete, ale můžete vymyslet vlastní! V dětském koutku si užijí her i vaše děti. A jestli vám ve skříni přebývá oblečení, můžete ho vyměnit přímo na akci a domů si přinést úplně jiný kousek.
 
A když už budete mít všech her až po krk, čeká na vás filmový program. Promítat se bude film Strach, inspirovaný předloňským případem chlapce z Břeclavi, který ve známé kauze svoje zranění svedl na útok skupiny Romů. Chystá se diskuze s představitelem hlavní role Adamem Mišíkem, která bude ale potvrzena organizátory později. Uvidíte i dokumenty studentů z FAMU, například snímek 59-184-84 zachycují život věčného samotáře, který se ve svých 59 letech rozhodl, že dohoní, co v životě zmeškal. Nejinspirativnější myšlenky z londýnské Royal Society of Arts představí krátké ilustrované přednášky RSA Animate.
 
Občerstvení bude domácí výroby, výtečná čočková polévka a taky toasty, pomazánky a sladké pečivo. V případě hezkého počasí točené pivo, mošty a limonády. A jestli vám to ještě celé nebude stačit, celý den zakončete na afterparty v Loukafé na Smíchově.
 
Festival JINOnice Jinak chce podněcovat oživení jinonického kampusu a využití jeho potenciálu. Dojíždějí sem studenti tří fakult Univerzity Karlovy, kteří se aktivně angažují v občanské společnosti. Festival má za úkol tuto energii přenést i do Jinonic.
 
Aktuální informace najdete na facebookové události Rozehrajte Jinonice a facebookové stránce JJinak.
 
Místo a čas:
U Kříže 8, Praha 5
23. března, 13.00 – 20.00
 
Afterparty:
Loukafé, Pavla Švandy ze Semčic 16/388, Praha 5, Smíchov


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.