Share |

Report z Psychokarnevalu

27. září 2011, Areál psychiatrické léčebny Bohnice
Psycho Rock'n'Roll Carneval
Psycho Rock'n'Roll Carneval

Mladá Praha se včera navečer rozhodovala mezi návštěvou strahovského Open Airu a bohnického psychokarnevalu. Zatímco první akce byla zaměřena na masové publikum, jež se rozhodlo oslavit nadcházející zimní semestr litry lihu a kilogramy marihuany, akce Trafačkářů, kteří obsadili prostory varny v bohnické psychiatrické léčebně, byla to opravdové maso. Byť ne pro masy.
 
TOHLETO JE ROCK'N'ROLL!
 
Fenomenální úspěch bohnického psychokarnevalu překvapil i samotné organizátory. Včera, tedy 27. září, se totiž Praha přiblížila o pomysylný krůček k západním metropolím - minimálně tedy v ranku alternativní, kulturně pestré zábavy. Celou noc se na hlavním pódiu přímo v areálu léčebny tančilo v rytmu rock'n'rollu. Gangnails, Esa z lesa a The Drain. Tři nedoceněné ansámbly, které rozehřály varnu.
 
Na druhém pódiu zase probíhala série autorských čtení. Juraj Ráj představil básně, jež plánuje vydat v knižní podobě, to Miroslav Sosoi svůj debut v rámci Psycholiteropanku dokonce pokřtil. Vidět a především slyšet byl i Malej Péťa, jenž každým svým vystoupením získává na jistotě. Jistotou v programu byl feminní element, a totiž Édita. Po přestávce, kterou vyplnilo velice expresivní divadelní vystoupení skupiny umělců a umělkyň, jež si říká Antitheater, se na scéně objevilo duo Luciáš F. Svoboda a Petr Polívka. Pro většinu literárních nadšenců nastal v tento okamžik vrchol večera. Na závěr ještě vystoupil hlavní host celého programu, talentovaný textař Petr Soukup.
 
Krátce před druhou hodinou ranní se literární prostory vylidnily, to ovšem neplatilo o hlavním pódiu, kde ještě nejspíše stále probíhá afterparty...
 
EPIC AKCE
 
Psycho Rock'n'Roll Carneval se povedl a každý, kdo dal včera přednost opravdové kultuře před tou vykalkulovanou, vyumělkovanou, prožil neopakovatelné okamžiky. Genius loci totiž uplynulou noc přespal v Bohnicích.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.