Share |

Radost až na kost

foto JK

Funguje luxusní kosmetika?
Snad už bylo dost všech těch kosmetických značek fungujících často hlavně díky chytrému marketingu a kampaním spojeným se slavnými osobnostmi, které slibovali z vyretušovaných fotografií zázraky na počkání. Dvacetileté modelky propagovaly krémy pro ženy po čtyřicítce a radily, jak se vyrovnat s příznaky stárnutí. Zralá žena pak hnaná touho po mladistvém a svěžím vzhledu lehce podlehla vábné reklamě a večer co večer kontrolovala svůj vzhled v zrcadle v marném očekávání, že se její vizáž alespoň trochu přiblíží slečně z obrázku. Výsledky na sebe nenechaly zpravidla dlouho čekat –žena zůstala stejná, zklamání z očekávání přineslo deprese a další nesmyslné útraty do zaručeně lepších a stoprocentně dražších přípravků.
Není to tak, že by kvalitní kosmetika nefungovala vůbec, ale často slibuje nemožné. Když si totiž o kráse povídáte s opradu moudrými lidmi, kteří nemají za potřebí být někomu poplatní, jejich recept na krásu je většinou velmi jednoduchý. Láska, sex, dobré jídlo, víno a spánek. Jedna slavná žena to před nedávnem vyjádřila jednou jedinou větou, která mi doteď rezonuje v paměti. Na otázku, kdy se cítí nejkrásnější, odpověděla: „Když jsem milována.“ Ostatně starý klasik Yves Saitn Laurent to jednou vyjádřil velmi přesně: Žena je nejkrásnější v černé sukni, černém svetru a v náručí milujícího muže. A Yves o tom rozhodně něco věděl! (v náručí milovaného muže se cítím krásná i v županu).
Tak je konečně čas oslavovat skutečnou krásu a dělat to, co vám doopravdy přinese RADOST. Tady je pár tipů:

1. JEZTE Až budete mít příště nutkání kopit si nechutně drahý krém, jděte na opulentní večeři a nechutně se přejezte. Nehlásá přece spousta časopisů - Projezte se ke kráse?

2. NEČTĚTE ŽENSKÉ ČASOPISY Obsah těchto článků raději nečtěte, nejspíš byste se dověděli, že na vrásky je nejlepší jíst brusinky (brusinky jsou dobré jen když svoje játra prolíváte litry alkoholu a ty to pak nezvládají), na kruhy pod očima pomůžou citrony (pořádně se vychrápejte a přestaňte flámovat, z citronu si udějte raději sorbet).

3. NĚVEŘTE REKLAMĚ Je to smutné, ale je třeba si přiznat, že pokud jste holka krev a mlíko, dlouhonohá gazela z vás nikdy nebude. Stejně tak, pokud je vám 40 a chcete vypadat zase na 20, nezbude vám nic jiného, než se kouknout na fotky z vašeho maturitního plesu.

4. NAZÝVEJTE VĚCI PRAVÝMI JMÉNY Protože je přiznání polehčující okolnost, uleví se vám a můžete tak konečně přestat lhát o svém věku a váze.

5. OPÍJEJTE SE Jestliže vás po tomto přiznání chytnou deprese, dejte si minimálně láhev vína a jděte spát - do rána na to zapomenete.

6. A...! Jak říkal můj kamarád vizážista, když se ho ženy ptaly, na krém, tvářenku či nějaká přípravek, který by zaručeně rozzářil jejich pleť, odpověděl: „Pořádně si zašukejte!“

text: Francois
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.