Share |

Premiéra dokumentu o Miladě Horákové v sobotu v TV Metropol

repro TV Metropol

Zinscenovaný proces s Miladou Horákovou patří k jednomu ze symbolů komunistického režimu. Projekt Zločiny komunismu připomíná životní příběhy známých i méně známých lidí, kteří se režimu nebáli postavit. Dokument o Miladě Horákové odvysílá Televize Metropol v sobotu 25. února ve 20:00.

 

  00:00   00:00      

Dokument se věnuje jediné ženě, která byla odsouzena komunistickým režimem k trestu smrti. Projekt Zločiny komunismu tak chce ukázat na nezákonné praktiky zejména z padesátých let, kdy byla situace nejhorší.

 

Dokument o Miladě Horákové vyrobila televize NTD Česká republika. Televize New Tang Dynasty je jedinou nezávislou čínskou televizí. Byla založena americkými Čínany a její ústředí se nachází v New Yorku. Televize NTD vysílá pro více než 200 miliónů potencionálních diváků v Číně i ve světě.

 

Pro natočení dokumentu byly využity filmové záznamy soudního procesu s Miladou Horákovou, také záběry z divadelního představení Národního divadla „Zítra se bude“ nebo i dokumentární záběry z nedávného přelíčení s prokurátorkou Ludmilou Brožovou.

 

Milada Horáková byla nejen vězeňkyně, ale také poslankyně parlamentu. Odsouzena byla za velezradu a popravena oběšením ve Věznici Pankrác bez toho, aby byla pohřbena. Televize Metropol vysílá tento dokument v celosvětové premiéře 25. února, tedy 64 let po komunistickém převratu v únoru 1948. Začátek je ve 20:00.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.