Share |

PRAGUE PHOTO je v plném proudu

Letošní ročník přehlídky fotografií PRAGUE PHOTO je pořádán v nových prostorách - v monumentálním barokním Clam - Gallasově paláci na Starém Městě v Praze, a to ve dnech 24. - 29. dubna. Představí dvě desítky českých i zahraničních vystavovatelů s originály téměř 150 autorů. K vidění budou opět práce také studentů a čerstvých absolventů, tradičně je součástí přehlídky bohatý doprovodný program.  
 
Bude možné zhlédnout nejširší plejádu jednotlivých fotografů, galerií a společností zabývajících se fotografií, prezentovány budou jak současní tvůrci, tak klasici. I letos jsou zařazeny populární  pop-up prezentace jednotlivých autorů  (Magdalena Bláhová, Josef Hník, Gabina Fárová, Assem Alsabban,  Antonio Cossa aj.), své kolekce uvedou např. galerie Artinbox, Galerie Gambit, Vintage Photography. Vedle českých umělců se představí i fotografové z Itálie, Slovenska, Francie, Saudské Arábie.
 
Tradičně uvede PRAGUE PHOTO obsáhlou sekci tvorby nejmladší generace fotografů – studentů a čerstvých absolventů sedmi odborných škol (Slezská univerzita Opava, Západočeská univerzita Plzeň, Střední a vyšší odborné školy Michael, Vysoká škola kreativní komunikace, Fotoškola Brno, Pražská fotografická škola).
 
Přehlídka je již tradičně doplněna bohatým doprovodným programem - letos je to především představení projektů se zahraničím (Itálie), setkání s autory v jednotlivých expozicích a křty fotografických publikací (detailní program viz níže).
 
Rádi bychom upozornili také na instalaci velkoplošných fotografii Josefa Hníka, umístěné v jedinečných prostorách barokních Koníren paláce, které byly letos poprvé otevřeny pro veřejnost.
 
Během slavnostního zahájení bude i letos předána cena PRAGUE PHOTO YOUG AWARD mladému laureátovi, kterého vybere odborná komise ve složení: Pavel Baňka, fotograf, pedagog
Martin Fojtek, galerista, Galerie Fotografic, Miro Švolík, fotograf, pedagog, Iva Nesvadbová, ředitelka PRAGUE PHOTO
 
Laureátkou loňské ceny PRAGUE PHOTO YOUNG AWARD 2017 se stala Lea Kálazi, studentka Ateliéru kreativní fotografie Vysoké školy umění v Bratislavě pod vedením Miro Švolíka, která uvede na letošním ročníku kolekci nových fotografií, vytvořených k této příležitosti.
 
Již XI. ročník PRAGUE PHOTO  svědčí o dlouhodobém zájmu publika, odborníků, ale hlavně samotných tvůrců o takovouto specializovanou a široce rozkročenou platformu. Tento zájem je pro organizátory do dalších let největší motivací.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.