Český historicky první gastronomický festival určený pro širokou veřejnost - Prague Food Festival, vstoupí letos již do IX. ročníku.
Ochutnáte 26 nejrozmanitějších restaurací z Maurerova výběru Grand Restaurant 2015. Jelito ze zauzeného jazyka, chřestové gazpacho s listy z břízy nebo hovězí Picanhu s játry a ledvinkami. Vychytané farmářské delikatesy. Čokoládové pralinky třeba s česnekem nebo chilli.
Letošními novinkami jsou určitě podniky, jež se ještě nikdy festivalu neúčastnily. La Bodeguita del Medio, La Casa Argentina, Panonia Slovenská Restaurace, Bresto, Field, Rezidence Golf, Oliva by Amandine, Valoria Castle & Garden Praha a Dvůr Hoffmeister. Kromě nich můžete samozřejmě ochutnat kulinární stálice jako např. V Zátiší, Bellevue, U Emy Destinnové nebo Yasmin, Noodles. Zcela neotřelý koncept přinesou biovína seskupení Ekovín, Českomoravský svaz vinařských podniků, champagne značky Veuve Clicquot a výběr zahraničních vín, která má v oblibě organizační tým Pavla Maurera (všichni budou osobně nalévat v hodinových intervalech).
Setkáte se s michelinskými šéfkuchaři, zažijete gladiátorské kulinární klání ve stylizovaném Colosseu De'Longhi pod taktovkou dvoumichelinského guru Morena Cedroni z Itálie, ve 40 stáncích ochutnáte vybrané pokrmy a nápoje od nejzajímavějších producentů.
Tato největší gastronomická akce v zemi se koná v Královské zahradě Pražského hradu 29. – 31. 5. 2015.
Více informací TADY.