Share |

Pouliční nepokoje v Anglii: Tinie Tempah má obavy

foto EMI

Britská grimeová hvězda Tinie Tempah popsal tento týden v jednom jediném Twitter komentáři své obavy ohledně pouličních nepokojů v Anglii a předpověděl, že budou mít hrozivý dopad na demokracii.
„Čím více nepokojů, tím více represivních zásahů a tím více budeme muset čelit nebezpečí pravicového extremismu, “předpověděl“ a nakonec fašistické společnosti. MLK“ (Martin Luther King).“
http://twitter.com/#!/TinieTempah
 
Jeho názor se shodoval s tím, co napsal americký alternativní novinový portál PrisonPlanet, který podobně jako on předpověděl tvrdý zákrok státu.
 
„Je zřejmé, že valná většina výtržníků je výsledek pochroumané společnosti této země, nihilistická mládež, které na politickém rozhořčení pramálo záleží a jejich hlavním záměrem je využití chaosu k uloupení co největšího množství věcí a vyváznout, nebo se vymluvit na bezmyšlenkovité násilí.
 
Toto chování zajišťuje, že převážná většina veřejnosti bude podporovat jakékoliv navrhované prostředky k vypořádání se s touto situací. I kdyby to znamenalo konečné stanné právo, “ řekl Paul Joseph Watson.
 
„Nenechte se mýlit, ale tyto nepokoje budou co nevidět využity systémem k proměně Británie v ještě více kontrolovaný a sledovaný policejní stát, než je teď,“ předpověděl.
 
„Těmito nepokoji nedocílí vůbec ničeho, kromě toho, že jakékoliv opatření se bude zdát opodstatněné a bude plně podporované veřejností, která je neustále bombardována obrazy chaosu, rabování a pálení.“  (PrisonPlanet: http://bit.ly/nZ29Qi )
 
Britský kriminolog a “specialista na kulturu mládeže” profesor John Pitts souhlasí s názorem Watsona, že motivy výtržníků svědčí o tom, že ´nejsou v souladu se společností´.
 
„Mnoho lidí, zapletených do pouličních nepokojů bude nejspíše z oblastí s nízkým příjmem, nebo vysokou nezaměstnaností a mnoho z nich, ne-li většina, před sebou nemá hezké vyhlídky do budoucnosti,“ řekl profesor britským novinám Guardian.“ (Guardian: http://bit.ly/pKQY4p )
 
A při rozhovoru s BBC mluvil ještě drsněji
 
„Nemají žádnou kariéru, nad kterou by přemýšleli. Oni nejsou ´my´,“ řekl profesor. „Žijí tam venku na okraji společnosti, naštvaní, zklamaní a schopní provést hrozné věci.“ (BBC: http://bbc.in/o3hrzX )
 
Daily Telegraph; Mary Riddel: Pouliční nepokoje v Londýně: spodní třída využívá situace
Londýnští výtržníci jsou výsledkem rozpadajícího se národa a indiferentní politická třída, která se k nim otočila zády….: Ve dvacátých letech minulého století si pro sebe horních pět procent výdělečně činných osob zajistilo jednu třetinu z celkových příjmů. Dnes, jsou v Británii největší rozdíly v oblasti mezd, bohatství a šancí na přežití než kdykoli jindy od roku 1920…. : http://tgr.ph/oCFEE3
Překlad Kristian Smith

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.