Share |

Podpořte film The Blue Army na indiegogo.com

foto: pořadatel akce

The Blue Army
Krátký film, který spojuje video-art se současným tancem a hudbou, můžete podpořit díky crowdundingovém webu indiegogo.com.
 
Andrea (Island) jako herečka a tanečnice, Juan (Španělsko) hudební skladatel a zvukař a Jan Jakubal (ČR) jako režisér, choreograf a kameraman hledají v krátkém filmu The Blue Army způsob, jak spojit tanec a film do jejich vzájemného symbolického použití.
 
Ve svém projektu se snaží zodpovědět otázky, zda a jak se mohou vzájemně doplňovat tanec, vyprávění a film? Kde můžeme najít tanec ve filmovém ztvárnění, aniž bychom museli realitu překládat do samotné abstrakce? Je možné tanec najít v pouhém pozorování svého okolí, v pohybu lidí, v jejich energii nebo snad zájmu dostat se tam, kam se dostat chtějí?
 
Všichni tři tvůrci jsou fascinovaní zkoumáním toho, jak filmaři využívají pro svou tvorbu fenomén tance. Na svém filmu pracují již několik měsíců, a protože se jedná dlouhodobý projekt, který se natáčí v různých prostředích, což vyžaduje vyšší finanční výdaje na natáčení, rozhodli se spustit internetovou kampaň přes Crowdfunding na indiegogo.com, aby tak zkusili shromáždit potřebné zdroje pro jeho dokončení.
 
Crowdunding na indiegogo.com je obdoba českého projektu HitHit.com. Jedná se o internetovou platformu, kde se prezentují různé umělecké projekty v anglickém jazyce (nebo projekty jiného charakteru), aby tam kdokoliv se zájmem o daný projekt mohl přispět svou finanční podporou, a to v jakékoliv výši.
 
Příspěvky pro krátký film The Blue Army, v režii Jana Jakubala, je možné posílat ve výši 5, 10, 20, 30, 40, 50 a 100 euro. Za každý příspěvek je vždy nějaká odměna, například od 20 eur a výše obdrží každý, kdo projekt podpoří, kopii DVD apod.
 
Informace o celém projektu i s trailerem k filmu, kde můžete finančně přispívat, naleznete na http://www.indiegogo.com/projects/the-blue-army
 
O režisérovi filmu The Blue Army, Janu Jakubalovi, si přečtete zde.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.