Share |

Písničkář Jan Řepka chystá malé letní cykloturné

foto: pořadatel akce

V sobotu 12. července vyrazí pražský písničkář Jan Řepka na své čtvrté tuzemské cykloturné. Naplánováno je sedm koncertů, více než 300 km a komponovaný hudební program. Polovina každého večera bude totiž patřit kanadské zpěvačce Leah Abramson, kterou bude moci mimopražské publikum slyšet vůbec poprvé.
 
„Veškerou výbavu si povezeme sami na nosičích, a to včetně malé zvukové aparatury,“  říká iniciátor Jan Řepka. „Kytarista Patrick Metzger a já pojedeme na speciálních nákladních kolech, takže pohodlně pobereme všechny nástroje a další ne tak nutné, ale užitečné věci. O kytaru se budu nejspíš dělit s Leah, ale určitě budeme hrát část koncertů i společně. Byl bych rád, kdyby vzal s sebou Patrick svoje akustické dobro. To se u nás slyší málo.“
 
Malá letní cyklotúra 2014navazuje na cesty, které podnikl písničkář Jan Řepka v letech 2009 - 2011. Tentokrát naplánoval pohodlnou trasu vedoucí od soutoku Vltavy a Labe do Kutné Hory a odtud přes Sázavu, Sedlčansko a Brdy zpět do hlavního města. Hlavním cílem je poloveřejný festival na Malostatku Blatiny v obci Šebáňovice, kde dojde opět po roce k jednorázovému sjednocení dua Nestíháme, v němž Řepka působil prvních osm let své veřejné dráhy.
 
Vstup na většinu koncertů bude dobrovolný. Také proto vyhlásili hudebníci internetovou sbírku na pokrytí nákladů s cestou přímo spojených. Turné tak mohou podpořit i ti, kteří se ho nebudou moci přímo zúčastnit. Sbírka probíhá do 7. července na crowdfundingové platformě Startovač.
 
Hudebníci zvou k dílu každého: „V duchu pořadů typu Open Mic bude během každého večera po jistou dobu mikrofón přístupný komukoli, kdo o to na místě projeví zájem,“ podotýká Řepka, takto rovněž koordinátor renomovaného hudebního cyklu Open Mic POTRVÁ.
 
Program turné
12/7  Praha / U Trojského koně (17:00)
13/7  Mělník / Želví doupě (18:00)
14/7  Lysá nad Labem / Patro (20:00)
15/7  Kutná Hora / Blues Café (20:00)
16/7  Nespeky / Hotel Lauřím (20:00)
19/7  Šebáňovice / Malostatek Blatiny (17:00)
20/7  Nové Podlesí / Za Komínem (17:00)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.