Share |

Pinterest: Móda, nebo něco většího? Vyzkoušíme a uvidíme

Takhle vypadá Pinterest

Web máme, facebooky máme dokonce dva, twitter máme, google+ máme. Další údajné "Must have" je Pinterest. Oč jde?
Pinterest je virtuální nástěnka, kam lepíte fotky, které se vám líbí někde na webu (systém k nim automaticky přiřazuje zdroj, ale kolem otázek copyrightu na Pinterestu se vede několik ostrých debat). Přijdete, prohlédnete si, kdo co nalepil, případně z jeho nástěnky něco nalepíte k vám (dělá se to například snadno nainstalovatelným čudlíkem ve vašem prohlížeči). K obrázku napíšete kratinký komentář nebo odkaz. Podobně jako na facebooku či twitteru můžou zase další lidé sledovat vás a sdílet věci z vaší nástěnky.
Vznikl  roku 2010 v Kalifornii, má přes 11 milionů uživatelů  a je populární hlavně mezi ženami, nicméně zatím nevydělává skoro nic.
Bude se líbit těm, kdo rádi na facebooku prohlížejí fotky svých kamarádů nebo procházejí třeba designové weby. Pinterest není svým principem moc nový - je to jakýsi mix flickru, twitteru, tumblru, instagramu, g+, FB a dalších sociálních sítí - ale poslední dobou hodně frčí a má potenciál se rozrůst. Budeme koukat, co se s ním děje, a podle chuti lepit na naši nástěnku hezké obrázky. Najdete nás zde:
http://pinterest.com/protisedi/
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.