Share |

Obrazem: Roger Waters - The Wall

foto Tomáš Martinek

AKTUALIZOVÁNO: V pátek 15. dubna vystoupil v O2 Areně Roger Waters s programem The Wall. Podle recenzí na hudebních serverech i výkřiků na facebooku se jednalo o výjimečnou show plnou nápadů, efektů a silných emocí. My vám přinášíme fotopozdrav od Tomáše Martinka a zpověď jedné dívky, která se na koncert dostala náhodou díky tomu, že pracuje jako obsluha renomované restaurace, která je zvyklá hostit hvězdy, když jsou na návštěvě v Praze.

"Odpoledne přišli k nám do restaurace na oběd kluci v koženejch bundách, úplně normální. Dali si jídlo a vodu, a na rozloučenou přijde chlápek a podá mi ruku. Ptá se - you know who i am? - koukala jsem na něj," říká servírka. "Nabídl mi čtyři volné vstupy, napsala jsem na účtenku svoje jméno. Políbil mi ruku a odešli - kolegové mi až pak řekli, že to byli lidi z Pink Floyd a dělali si legraci, že na koncert budou pozváni Havel, Babický a já.

Přišli jsme na místo asi v půl sedmé, ale obálka s našimi lístky tam nebyla. Šli jsme do hospody Na ráně, dali si panáky a piva a zkusili jít zpátky. A na místě už taková paní probrala obálky - a ta naše tam byla. Popřála nám hezký zážitek, kamarádi byli v euforii - On na nás fakt nezapomněl! Dostali jsme VIP vstup a růžovou nálepku - nálepky byly různé, označené iniciálami člověka, který hosty pozval. Seděli jsme hned u pódia, show byla nádherná.

Během koncertu se staví wall - zeď - a na konci už kapela není vidět. Když se rozsvítilo světlo na hlavního zpěváka za Rogerem Watersem, říkám: to je on,  a kamarádi, že to je úlet. O přestávce za mnou kapela přišla, v kostýmech, vyměnili jsme si maily. Členové kapely pili jen vodu, ale pro hosty byla plná lednice piv a všeho, co kdo chtěl - byli jsme v místnosti s červenými sofa, šlo s ek ní velmi složitě podle vytištěných instrukcí a za doprovodu ochranky s vysílačkami. Když končil koncert, řekla jsem ale, že na večírek už nejdu, protože v 8 vstávám. Ptali se, jak se mi to líbilo,  řekla jsem jim, že jsem byla na takové show poprvé v životě. Užila jsem si to, fakt pěkná show:  obrovský loutky, sbor několika desítek dětí - a členové kapely byli hrozně příjemný, byl to pro mě ohromnej zážitek."

 
Setlist a ukázky najdete zde!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.