S příchodem jara se na pražské gastro scéně vyloupla řádka slibných podniků. Kam vyrazit na jarní saláty, lehké dezerty i dobrý burger, vám poradíme v tipech restauračního průvodce RESTU.
Veselá palačinka
V nové palačinkárně U Santošky si pochutnáte na palačinkách sladkých, slaných i speciálních například z pohankové mouky. Vedle této oblíbené pochoutky se můžete těšit i na denní polévku, domácí koktejly a moučníky.
Mechanický balet
Pohodovou restauraci a bar Mechanický balet můžete navštívit v Žitné. Nehraje se tu na žádnou konkrétní kuchyni nebo směr. Hlavní je si pochutnat, ať už jde o specialitu z Česka, nebo ze zahraničí. Pivaři v Mechanickém baletu jistě ocení poctivý Kácov, fandy něčeho ostřejšího zas potěší bar s vychytanou nabídkou.
Mr. Bánh Mì
V Rumunské ulici se stavte na třemi generacemi broušený recept na vietnamskou specialitu bánh mí. Po rekonstrukci objektu vás čeká nový interiér, kde vyzkoušíte tradiční vietnamské pokrmy v čele s oblíbenými polévkami. Plněné bagety zde najdete hned v několika kreativních obměnách.
Premier Mercato
Rohanské nábřeží se pyšní novým bistrem, které pro vás denně připravuje pestré polední menu. Vhod ale přijdou i bohaté snídaně a nabídka lehčích snacků. Čerstvé pečivo z vlastní pekárny, sýry, prvotřídní oleje a další delikatesy můžete ochutnat nejen na místě, ale také si je zakoupit s sebou domů.
BABOO
Burgery, saláty a steaky jsou největšími přednostmi této restaurace, kterou můžete navštívit na Floře. BABOO si hýčká jak masožravce, tak vegetariány. Burgery z masa od biochovatelů i lehčí saláty si tu můžete poskládat podle vlastní preference. Vedle stálého menu se zde objeví také pestré týdenní menu se spoustou neokoukaných pokrmů.
Green Factory Chodov
Milovníci salátů si přijdou na své v nové pobočce Green Factory na Chodově. Až se budete trmácet po velkých nákupech s taškami, naberte sílu v salaterii s pestrou nabídkou. Ti náročnější si mohou svůj salát sestavit podle vlastních představ. Pochutnáte si i na domácích smoothies a polévkách.
Restaurant Střelecký ostrov
Po kratší pauze se podnik v klidném prostředí Střeleckého ostrova vrací s novým elánem. Na terase si tu můžete vychutnat svěží menu, které šéfkuchař Vladimír Navrátil stále obměňuje. Příjemná je také nabídka pronájmu zdejších prostor. Vzdušný interiér si lze zarezervovat pro menší i velké oslavy, svatby, firemní akce a další.