Share |

Nike představuje novinku - boty Zoom VaporFly 4% FlyPrint

foto Nike

NOVÁ BOTA NIKE ZOOM VAPORFLY 4% FLYPRINT. KOMBINUJE STREETWEAR S PRAGMATIČNOSTÍ A ZAUJME PŘEDEVŠÍM SVÝM 3D TIŠTĚNÝM SVRŠKEM
 
Londýn – Kdykoliv probíhají mezi sneakers komunitou diskuze o tom, co by mohlo být dalším převratným prvkem, který zamíchá trendy, vždy se dočkáme množství zajímavých nápadů a originálních inovací. Mezi nimi je i technologie 3D tisku, kterou značka Nike představila u nového modelu Nike Zoom VaporFly 4% FlyPrint, v tuto chvíli určeného primárně pro běžce. Nová technologie FlyPrint s 3D tištěným svrškem dokázala model zlehčit o 11 gramů a vylepšit prodyšnost, přiléhavost boty i návratnost energie k maximálním výkonům.
 

 
Ačkoli Nike Zoom VaporFly 4% FlyPrint teprve otestují maratonští běžci na Londýnském maratonu 22. dubna, běžecké boty najdou uplatnění i v ulicích, kde se s nimi rozhodně neztratíte a přijdou vhod i v praktických situacích: například až budete sprintovat k autobusu.
 
Co je Nike FlyPrint?
 
Svršek boty vzniká za pomoci 3D tisku technologií FlyPrint. Jednotlivé vrstvy roztaveného termoplastického polyuretanu se skládají na sebe a výsledkem je jedinečná mřížkovaná struktura vytvořená tak, aby vám na nohu perfektně sedla už při prvním obutí. Každá vrstva mřížkované struktury má jinou funkci, nabízí stabilitu, podporu, průtok větru, úsporu váhy a prodyšnost. Za těmito detaily stojí například i pečlivý sběr dat o nohou běžců, která posloužila jako podklad pro složení toho nejpříhodnějšího materiálu. Výhoda této technologie spočívá v téměř úplném odstranění odporu mezi jednotlivými vlákny. Na rozdíl od klasické pletené struktury, u které na sebe musí její jednotlivé prvky neustále reagovat, se FlyPrint s ničím podobným nesetká. S touto technologií také získáte několik gramů váhy k dobru, takže budete v ulicích měst doslova létat.
 
Video: https://www.youtube.com/watch?v=RFW35vTTGQI
 

 
Design
 
Dalším unikátem je výsledný vzhled, který tvoří kombinace červené a zelené barvy. Po bližším přezkoumání však zjistíte, že FlyPrint mění své odstíny takřka za pochodu. Záleží pouze na úhlu pohledu.
 
Vitální vizáž Nike Zoom VaporFly 4% FlyPrint nezapře ani svůj původní záměr, který je spojen s podporou maratonských běžců. Po loňském pokusu o zdolání dvouhodinového maratonského času v Monze 2017 v rámci projektu Breaking 2, při kterém Eliud Kipchoge jako jeden ze tří elitních běžců světa zaběhl nejrychlejší maraton vůbec, otestuje technologii FlyPrint letos 22. dubna v Londýně i známý běžec Mo Farah – a třeba se maraton pod dvě hodiny konečně podaří.

 
Pokrok jednoduše nezastavíte a bota Nike Zoom VaporFly 4% FlyPrint, která jedinečným způsobem spojuje mobilitu, pohodlnost a zároveň streetový vzhled, je toho důkazem.
 

 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.