Share |

Nejchutnější pražský hamburger už neochutnáte

Na Arbesově náměstí byl zrušen vietnamský imbiss
ilustrační foto Grant Cochrane / freedigitalphotos.net

Nedaleko tramvajové zastávky na smíchovském Arbesově náměstí byl léta ukrytý vietnamský imbiss, který nabízel ten vůbec nejchutnější nízkonákladový hamburger v Praze. Letos v létě jste jej mohli ochutnat naposledy.
 
Nejprve si vyjasněme terminologii - nízkonákladový hamburger znamená lásku v housce, kterou zakoupíte do sta korun. Hodnota luxusního hamburgeru je naopak od sta korun výše.
 
Dương Tùng Lâm, pražský Vietnamec, provozoval imbiss s nápisem Gyros. Jeho variace na tradiční balkánský pokrm byla prachmizerná, ovšem hamburgery připravoval jako nikdy jiný.
 
Křupavá houska, čerstvá zelenina, vynikající maso (byť mražený polotovar), plátkový sýr, zálivka. To vše připravováno s něhou, a to doslova. Vždyť jeden jediný hamburger trvalo sympatickému workoholikovi naservírovat bezmála deset minut. Ano, vytrácela se tím hlavní funkce rychlého občerstvení, ovšem jednalo se o kulinářský zážitek. Přestože hamburgery (za lidovou cenu 30 korun) zhmotňoval v nevábně vypadajícím kamrlíku, bylo každý den vše čisté, čerstvé, umyté.
 
Nikdo nikdy nikde nejedl lepší hamburger v poměru kvalita/chuť/cena, o tom nepochybuji. Hamburgerový ráj se symbolickým názvem Gyros fungoval prakticky non-stop a zmíněný třicátník Dương Tùng Lâm vás nenechal nikdy hladovět. Idylka platila do října. Z neznámých důvodů byl provoz imbissu ukončen. Smutný konec příběhu o nejlepším nízkonákladovém hamburgeru v Praze, že? Pokud snad víte, co se s dotyčným imbissem stalo nebo zda funguje na jiné adrese, neváhejte kontaktovat protišedi na redakční email. Luciáš F. Svoboda hladoví.
 
P.S.: Nejchutnější luxusní hamburger naleznete v Bílé Vráně, Jagellonská ulice 10, pražské Vinohrady. Ovšem dělat větší promo podniku, ve kterém funguje tak nevlídná, nesympatická obsluha, se mi při vší úctě nezdá příliš protišední. 
 
ilustrační foto Grant Cochrane / freedigitalphotos.net


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.