Share |

Na UMPRUM SHOP 2013 budou studenti prodávat své práce

foto: pořadatel akce

UMPRUM SHOP 2013
Vernisáž 11.12.2013 v 18h
12.12. – 15.12.2013
Ateliér sochařství, Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze
 
Již sedmý ročník UMPRUM SHOPu (dříve VŠUP SHOP) se bude konat na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. Ve dnech 12. – 15.prosince 2013 dá více než čtyřicet studentů do prodeje práce, které vytvořili v minulých semestrech. K prodeji budou připraveny ručně vypracované oděvy od studentů módní tvorby, objekty z keramiky a skla, šperky studentů Ateliéru K.O.V.nebo originální grafické práce od studentů ilustrace a grafiky.
 
Původně komorní akce vznikla z iniciativy studentů Ateliéru módní tvorby v roce 2007. S rostoucím zájmem veřejnosti o netradiční design a zároveň odmítnutím běžné konfekce nabyl na významu i UMPRUM SHOP.  Dnes představuje čtyřdenní akce výraznou školní aktivitu, která se těší velkému zájmu veřejnosti.
 
Studenti UMPRUM během svého studia vypracují desítky návrhů produktů a ty nejkvalitnější pak zhotoví. A právě selekce toho nejvydařenějšího jde do prodeje během UMPRUM SHOPu.
 
Letos si mohou návštěvníci pořídit majestátní, ručně pletené šály a šperky Jany Mikešové, precizně zpracované boty talentované Elišky Kuchtové, která se pyšní stáží u renomované obuvní značky Camper nebo kolekci mladého návrháře Ondřeje Kinského, který zaujal návrhem obalu na notebook pro firmu Intel. Pořídit si bude možné také šperky z aktuální edice  Bow&Perl NastassieAleinikavy nebo výběr prací Kateřiny Řezáčové, obě čerstvé absolventy ateliéru Evy Eisler – K.O.V.Široké zastoupení má v prodejní instalaci keramika. Studenti Maxima Velčovského nabídnou porcelánová svítidla, nezvyklevymodelované vázy nebo porcelánové věstonické venuše.
 
UMPRUM SHOP je v skvělou příležitostí pro samotné studenty, tak i pro veřejnost. Těm prvním nabízí praktickou zkušenost, jak obstojí se svojí tvorbou na trhu, těm druhým šanci investovat do mladých umělců, kteří jsou připraveni formovat český vkus.
 
UMPRUM SHOP
Opening:
11. prosinec v 18hodin
Prodej :
12. – 15. prosinec
12:00 – 21:00
Místnost č. 004, přízemí, Ateliér sochařství


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.