Share |

Na Krymské bude MELA

foto: Literární Akademie

Ve druhé polovině března se začala médii šířit zpráva o aktuální situaci na Literární akademii, která je již dva roky vedená pod hlavičkou International Art Campus Prague. Situace dospěla tak daleko, že se studenti rozhodli zahájit oficiální stávku. Touto inciativou chtějí podpořit své pedagogy a vyjádřit tak nesouhlas se současným děním ve škole.
Na základě této skutečnosti studenti pořádají festival s názvem  MELA, který se uskuteční ve dnech 22. – 23. května 2015. Smyslem je nejen upoutat zájem veřejnosti, ale také ukázat, že má provoz Literární akademie pro umělecky nadané studenty skutečný smysl.
 
Studenti představí svá díla ve více než desítce podniků. V soutěžní části se objeví dokumentární i animované filmy, autorské čtení povídek a rozhlasové inscenace. Celkem 33 děl budou hodnotit odborní porotci – mediální část zastoupí publicista, režisér a dokumentarista Petr Horký a spisovatel, dokumentarista a editor Miroslav Náplava. Literární počiny budou hodnotit šéfredaktorka redakce nakladatelství PLUS Martina Mašínová a básnířka Ester Fischerová. V rámci off-programu pak MELA nabídne řadu literárně a mediálně zaměřených workshopů vedených profesionály z oboru. Nebudou chybět koncerty, divadelní improvizace a závěrečná afterparty.
 
Organizace festivalu není pro studenty Literární akademie jednoduchá – vedení školy jim nejprve přislíbilo finanční prostředky na realizaci akce, ty jsou ale nyní v nedohlednu. Talentovaní umělci se však nevzdávají. Natočili upoutávku a přihlásili svůj projekt na Startovač.cz, díky němuž se snaží získat potřebné peníze. Dárci budou dle výše příspěvku odměněni například plackou a lipogramem, pozvánkou na festival, originálním tričkem, nebo například básní, povídkou či písní, kterou pro ně studenti složí na míru. Literární akademie  je kvůli nekompetentnímu vedení v krizové situaci. Přesto vznikají na její půdě práce hodné pozornosti. Chcete studentům pomoci proměnit jejich snažení v realitu? Podpořte je na: www.startovac.cz/projekty/festival-mela.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.