Share |

Multižánrová Beseda u Bigbítu vypukne už příští víkend

 
Stovky nadšených ohlasů a překvapené reakce těch, kteří do Tasova dorazili poprvé. Malý velký festival, na kterém nic není nemožné. Dnes už trochu zavádějící název a pestrý program, který uspokojí i nejnáročnějšího diváka. Taková bude už devatenáctá Beseda u Bigbítu v Tasově na Slovácku, která se koná 5. a 6. srpna 2011.
 
Festival v půvabném Topolovém hájku s výhledem na úpatí Bílých Karpat láká nejen na 40 kapel z 6 zemí, ale také na bohatý doprovodný program. „Všichni hlavní interpreti jsou potvrzení a v avizovaném programu jsme provedli jen minimum změn. Návštěvníci se můžou spolehnout na náš zápal i osobní přístup – a věřím, že se jim u nás bude opět líbit,“ říká ředitel festivalu Tomáš Ševčík.
V rámci zázemí se návštěvníci mohou spolehnout na dostatek užitkové vody, parkování i stanování zdarma, sprchy s pitnou vodou na přilehlém fotbalovém hřišti, non-stop úschovnu. Rodičové ocení i vstup dětí v jejich doprovodu do 13 let zdarma a dětský koutek partnerského sdružení Futra. Dojet do Tasova se dá také autobusem nebo vlakem do Lipova a odsud kráčet třicet minut pohodlné chůze až do areálu.
 
Z hudebníků do Tasova zavítají například angličtí Paul Lamb & the King Snakes a JazZsTepPa, Lenka Dusilová, Dva, Neruda, Zdeněk Bína nebo Čokovoko a s podporou Mezinárodního visegrádského fondu také řada kapel z Polska, Maďarska a Slovenska. Na festivalu se tak objeví slovenští Longital nebo The Uniques, polští Etna Kontrabande nebo maďarští Special Providence a Realistic Crew. Celým tímto programem bude provázet trio nových moderátorů: Alexandr Stankov, Roman Blumaier a Filip Chlud. Doprovodný program Apollónova návštěva, který podpořila Nadace Život umělce, nabídne už potřetí autorská čtení, instalace, malířské vize, performance, workshopy, pavoučí happening nebo tvorbu mapy opilosti náhodných dobrovolníků.
Areál tasovského Topolového hájku bude pro návštěvníky zpřístupněn už od pátečního dopoledne, ale stany bude možné si postavit už během čtvrtečního večera. První kapela na podium nastoupí v pátek v 16.00 hodin a program poběží s malou přestávkou na odpočinek nepřetržitě až do nedělního svítání.
 
Kompletní line-up naleznete na www.besedaubigbitu.cz/index.php/program/

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.