Share |

Mr. Yoda vyzval k povstání rytířů Jedi

foto: pořadatel akce

Proslovem Mistra Yody ke zcela zaplněnému Staroměstskému náměstí začalo v pondělí 21. října Povstání rytířů Jedi, skupiny lidí, kteří chtějí pomocí symbolů z filmové ságy Hvězdné války upozornit na Temnou stranu sílu, která se v nadcházejících předčasných volbách dere k moci.
 
Iniciativa vznikla na facebooku teprve před pár dny a už se k ní přihlásily přes čtyři tisíce lidí. Její organizátoři doufají, že se jim podaří vzbudit v mladých lidem stejný zájem, jako před posledním sčítáním lidu v roce, kdy se k „k morálním hodnotám rytířů Jedi" přihlásilo 15.070 lidí.
 
Zde jsou detaily o kampani (https://www.facebook.com/povstanijedi):
 
Cíle #povstani
Přivést liberálně smýšlející mladé lidi k volbám a aktivovat je, aby přivedli i své podobně smýšlející přátele. Nabídnout nástroje pro výběr strany a konkrétního kandidáta pro kroužkování. Upozornit na skryté hrozby autoritativního vládnutí v populistické masce politického marketingu.
 
Cílová skupina #povstani:
Aktivní liberálně smýšlející lidé ve věku 18 až 30 let bez jasných politických preferencí, rezigující na účast ve volbách.
 
Prostředky #povstani:
Skupiny na sociálních sítích přirovnávající autoritativní vládu k temné síle a komentující aktuální politické dění s radami, jak odhalovat temnou sílu i triky obchodní federace a upozorňovat na její skryté hrozby ve svých komunitách.
 
Argumentovaná realita propojující prostřednictvím tváře mistra Yody informace o skrytých hrozbách temné síly a obchodní federace ve virtuálním světě s každodenní realitou. Uživateli tvořený obsah.
 
www.povstani.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.