Share |

Mladá komička, která svedla Raye Bradburyho, konečně promluvila!

BEST OF: Nepřehlédli jste v našich starších vydáních? Přinášíme vám články z prvních dnů Proti šedi.

Když tahle prsatá intelektuálka nabídla své tělo sci-fi legendě Rayi Bradburymu, stala se okamžitým hitem internetu. Než se pustíte do rozhovoru, který dvaadvacetiletá komička, scénáristka a zpěvačka serveru Protišedi.cz exkluzivně poskytla, určitě si její video pusťte. Pochopíte, že Rachel Bloom nenatočila jen nějakou rajcovní hříčku. V době, kdy se omladina uchyluje k četbě pouze v případě, když potřebuje rozluštit příbalový leták u krabičky kondomů, se téhle divě podařilo něco neuvěřitelného – přesvědčit statisíce lidí, že je literatura sexy. A navíc to dokázala s obrovskou dávkou nespoutaného vtipu.
Tvoje video F.M.R.B viděl více než milion diváků, jaký je to pocit?
Je to dost uhozený. Od začátku jsem věděla, že se to video povedlo, ale netušila jsem, že to bude taková bomba. Je velká pocta, že něco, na čem jsem pracovala tak tvrdě, má tak masovou odezvu.

Jak tě vůbec napadla myšlenka něco takového natočit?
Jsem komička, takže pořád hledám nápady na nové skeče. Četla jsem zrovna Marťanskou kroniku a říkala jsem si: „Ty jo, tenhle týpek je tak chytrej, že bych ho chtěla vojet!“ A pak mě napadlo, že by z toho byla vtipná popová písnička. Asi za dva roky jsem se rozhodla tu písničku nahrát a natočit k ní klip.
 
Slyšel jsem, že to bylo hodně nízkorozpočtové video, ale přesto se vám ho podařilo natočit velice kvalitně. Jak jste to dokázali?
Za to může téměř výhradně můj kameraman, Paul Ronedau. Jeho vybavení a odborné znalosti. Všichni asistenti, které měl k ruce, byli mí přátelé a dělali to zadarmo. Je to prostě dobrý kamarád, který je mistr svého řemesla. A k tomu můj režisér a střihač v jedné osobě, Paul Briganti, přišel s několika  úžasnými nápady na další záběry. Ty tomu dodaly punc skutečného klipu a ne jen pouhého skeče.    

Co tě tak baví na práci Raye Badburyho?
Na jeho práci mě baví především spojení úžasných science fiction nápadů a jeho důraz na to, jak by lidé s těmi nápady naložili. Všechny jeho díla jsou o lidech a jejich syrových emocích, kterými reagují na šílenosti, které se kolem nich dějí. Je to srdce a duše v jeho práci, která mě vtahuje jak po intelektuální, tak emociální stránce. Moje nejoblíbenější kniha je Marťanská kronika. 
 
Ty jsi Raye Bradburyho dokonce osobně navštívila!!! Můžeš říct, jak k tomu došlo, a hlavně jaké to bylo?
Raye Bradburyho jsem potkala díky jeho příteli, který to setkání zprostředkoval. Bylo to opravdu zajímavé. Hodně jsme mluvili o jeho názoru na vesmírný program a jestli ve vesmíru je, nebo není inteligentní život. Taky nesouhlasí s prohlášením Stephena Hawkinga, totiž že náboženství a věda spolu budou navždy ve při.
 
Jak se vyrovnáváš s úchylnými poznámkami pod tvým videem na youtube? Uráží tě to, nebo tomu prostě nevěnuješ pozornost?
Vědomě jsem na internet vložila video, ve kterém mám na sobě velmi odvážný úbor. Neříkám, že jsem si říkala o úchylné poznámky, ale věděla jsem, že na ně určitě dojde. I když  to video paroduje holky, které se v klipech chovají jako štětky, nejsem vůbec překvapená, že lidé tohle  „štětkovství“ vnímají jako nominální význam. To je prostě internet.
 
Na druhou stranu, jsi polichocena skutečností, že jsi teď pro tisíce lidí synonymem sexuálního symbolu?
Ha -  ty jo, sexuální symbol! Víš ty co? Lichotí mi to. Lichotí mi to z mnoha důvodů, ale nejvíc proto, protože jsem sexuálním symbolem v rámci inteligentního díla. Jsem ráda, že můžu lidi postrčit k tomu, aby si spojili erotičnost s dobrou komedií a poctou literatuře.

Ovlivnil úspěch tvůj život, dostáváš teď hodně pracovních příležitostí?
Díky tomu videu mám agenta a manažera pro hraní a scénáristiku. Díky tomu teď začnu psát pro jednu novou animovanou show na Foxu! Na ulici mě zatím poznali jenom jednou, před pár měsíci, když jsem zrovna někde pracovala jako zpívající servírka, ale bylo to super!
 
Natáčíš teď nějaké nové video?
Až se usadím v nové práci, začnu v lednu  natáčet nový klip. Nechci to zakřiknout, ale bude to mít co dočinění s jedním mytickým stvořením.
 
Text: Petr Kořínek


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.