Share |

Mistrovství Evropy v yoyování je tu!

Přijďte 29. a 30. 1. do pražského Divadla Archa omrknout, co všechno se dá dělat s yoyem.
European Yoyo Chamiopnship 2011 / http://eyyc11.cya.cz
European Yoyo Chamiopnship 2011 / http://eyyc11.cya.cz

 

Jojo znáte asi všichni a nahoru a dolů to s ním velmi pravděpodobně taky zvládnete. Možná už ale nevíte, že tahle hračka oblíbená už v antickém Řecku nabízí mnohem víc možností, jak si s ní vyhrát. Zvláště pak její moderní provedení.

Něco okoukat nebo se prostě jen pobavit často těžko uvěřitelnými triky můžete 29. a 30. 1. v pražském Divadle Archa, kde proběhne European Yoyo Championship 2011 (video z předchozího ročníku např. zde). Soutěžit bude na 150 yoyerů z více než 21 zemí, kteří se utkají v celkem šesti kategoriích včetně té, kdy má soutěžící přivázaná yoya na obou rukách.

"Jde v podstatě o to, že každý yoyer předvede za hudebního doprovodu svoji sestavu, která se skládá ze sady jednotlivých triků. Vítěze pak určí odborná, mezinárodní porota, která vystoupení oboduje podle kvality provedení a obtížnosti jednotlivých triků. Princip soutěže by se tak dal velmi vzdáleně přirovnat např. ke krasobruslení," vysvětluje Jan Kordovský, předseda České Yoyo Asociace (CYA).

"Do Prahy kromě samotných závodníků dorazí i několik velmi vzácných hostů. Můžeme se například těšit na Kentara Kimuru, mistra světa v 3A kategorii, který  přiletí až z Japonska, na Pata Cuartera, majitele největší firmy prodávající profesionální yoya a zároveň komentátora celé akce, na Miguela Correu, trojnásobného vítěze v 5A kategorii v USA nebo také na Patricka Mitchella, mistra USA 2009 ve 2A kategorii," dodává Kordovský. 

Krom jednotlivých disciplín je na programu také celá řada exhibic a vystoupení. Chybět nebudou ani stánky disponující - pro případ že byste tomuhle špásu na šňůrce propadli -  veškerými možnými i nemožnými yoyo proprietami. Akce začíná oba dny v 11 hodin. Vstupné je 80,- Kč na oba dny, 50,- Kč na jeden den. Další info najdete tady.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.