Share |

Mario: Game Over

Za tři měsíce oslaví legendární postavička videoher a dlouholetý maskot společnosti Nintendo, Mario, své třicáté narozeniny. A v magii trojek u tohoto skákajícího panáčka s červenou čepičkou pokračujme...

Více než třicet milionů lidí shlédlo za poslední tři roky video, které bylo na YouTube.com zveřejněno profilem Ryana Huntera (neplést si s úspěšným americkým automobilovým pilotem, ani s nepříliš úspěšnou EMO/HC kapelou z východního pobřeží Atlantiku).

Ryan Hunter je amatérským režisérem a scénaristou, který dokázal v praxi potvrdit teoretickou poučku, že Mario je pojem, který dávno přesáhl herní konzole.

Hunterův Mario (v podání amatérského herce Davida Powella) je totiž poskládán z masa a kostí a ne z pixelů, jedniček a nul...

...à propos, když jsme u těch čísel, slušelo by se zachovat řád a končit trojkou. Tak tedy, ne náhodou byl originální snímek s názvem Mario (Game Over) nominován před třemi lety na ocenění pro nejlepší komediální video roku. Sice jej nakonec nezískal, ale pobavit se nad ním můžeme i dnes. S trojkama a nebo bez.

text: Luciáš F. Svoboda


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.