Share |

Byla by spokojená Marilyn..

Putovní přehlídka Marilyn Monroe bude v Jízdárně Pražského hradu.
foto https://www.facebook.com/MarilynVPraze

30.5. - 20.9.2013 Pražský hrad hostí výstavu na téma Marilyn Monroe.
 
Můžete obdivovat její boty, šaty a další slavné kousky, které blond ikona nosila ve filmech i mimo práci. Výstavu, která putuje po více světových městech, připravilo Museo Salvatore Ferragamo, takže jejích střevíčků - ručně šitých speciálně pro ni - jsou k vidění desítky.
 
Uvidíte také dosud nepublikované fotografie či úryvky z jejích deníků.
Základní vstupné je 240 korun.
 
Fotky řady ikonických šatů MM najdete v našem facebookovém albu.
 
FB stránka výstavy: https://www.facebook.com/MarilynVPraze
 
 

 

 
Tisková zpráva 
 
Světová putovní výstava - Božská Marilyn na Pražském hradě
Jedinečná expozice nazvaná jednoduše Marilyn od 30. května do 20. září zaplní reprezentativní prostory Jízdárny Pražského hradu. Výstava uspořádaná společností Armentano ve spolupráci se Správou Pražského hradu a Museo Salvatore Ferragamo představuje módní ikonu a kulturní fenomén Marylin Monroe prostřednictvím všech dostupných materiálů, z nichž mnohé jsou veřejnosti zpřístupněny vůbec poprvé.
Návštěvníci si budou moci prohlédnout nejucelenější kolekci kostýmů a bot z filmů i z osobního života božské Marilyn, sestavenou ze sbírek soukromých sběratelů z celého světa, známé i dosud nepublikované fotografie, úryvky z jejích deníků, poezie a ukázky z filmů, jež jí přinesly věhlas. Výstavu koncepčně doplní díla slavných autorů zobrazující ideál ženské krásy, pocházející z různých období – od klasiky až po současnost, která v daném kontextu působí jako předlohy pro nejslavnější pózy Marylin Monroe. Zastoupeni budou například Antonio Canova, Yves Klein nebo Andy Warhol. Unikátní expozice tak mimořádně atraktivním způsobem propojí módu, sofistikované umění a fenomén ženské krásy jako věčné inspirace.
Výstava Marilyn, stejně jako obsáhlý katalog, který ji provází, je dílem kurátorů italského muzea Salvatore Ferragamo. Vznikla v loňském roce jako originální pocta americké krásce při příležitosti 50. výročí její předčasné smrti. Stejně jako další hollywoodské star i Marilyn Monroe milovala výtvory proslulého mistra ručně šité obuvi Salvatore Ferragama, vlastnila několik desítek párů, každý s jednoduchým designem a ani jeden bez jehlového podpatku. Podle kurátorů výstavy Stefanie Ricci a Sergia Risaliti jsou výstava i katalog plody pečlivé přípravy a výzkumu, zahrnujícího studium dokumentů, fotografií, filmů a spisů, což jim ve výsledku pomohlo porozumět mnoha aspektům života nejslavnější herečky všech dob. Výstava je koncipována jako mezinárodní putovní přehlídka po ose Florencie, Praha a Tokio.
 
Marilyn, 30. 5. – 20. 9. 2013, Jízdárna Pražského hradu.
Vstupné: základní - 240 Kč, snížené - 120 Kč.
Oficiální weby akce: www.marilynprague.cz www.marilynprague.com
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.