Share |

Magdalena Kožená: valentýnské koncerty z milostných písní

foto archiv pořadatele

Magdalena Kožená vystoupí společně s ansámblem Private Musicke v rámci svého evropského turné na dvou koncertech v České republice s aktuálním programem „Lettere Amorose“ (Milostné dopisy), který je sestaven ze zhudebněných milostných textů počátku 17. století.  Posluchači mají možnost vychutnat autentickou podobu hudebních ztvárnění milostných citů a vášní, jejichž opravdovost podtrhuje fakt, že nebývaly nejčastěji hrány pro publikum, ale soukromně pro vlastní radost či potěšení milované osoby. Stejnojmenné CD vyšlo u vydavatelství Deutsche Grammophone na podzim 2010.

„Jednoduchost těchto písní je velmi atraktivní, prostá píseň může mít obrovskou hloubku. S touto hudbou jsem vyrůstala a chtěla jsem se k ní vrátit“, říká nad svým albem „Lettere Amorose“ pěvkyně v narážce na své působení v brněnském dětském sboru Kantiléna. Instrumentální doprovod v podání kapely Private Musicke je impulzivní, originální a maximálně věrný své době i celkové atmosféře. Jeden z kritiků po vydání alba nazval uměleckého vedoucího souboru Pierra Pitzla Jimim Hendrixem barokní kytary.

Svým brněnským koncertem Magdalena Kožená také podpoří ambiciózní projekt Brno - město hudby, jež na webu prezentuje širokou škálu kvalitních hudebních akcí a snaží se vytvořit atraktivní novou hudební image zpěvaččina rodného města.
Pražský koncert se koná ve spolupráci s Českou filharmonií.

neděle 13. února 2011, 19:30 hod. / Besední dům, Brno
hlavní partner koncertu: Brno město hudby - váš nový hudební průvodce, www.mestohudby.cz
partner koncertu: OHL ŽS, a.s.
mediálními partnery koncertu jsou: Český rozhlas Brno, Rádio Petrov

středa 16. února 2011, 19:30 hod. / Dvořákova síň, Rudolfinum, Praha
pořadatel koncertu: Česká filharmonie a hudební agentura C.E.M.A.
mediální partner koncertu: Český rozhlas 2 – Praha

Předprodej vstupenek v síti Ticketportal na www.ticketportal.cz nebo na tel. 222 246 283

Private Musicke:
Pierre Pitzl – kytara, viola da gamba / Daniel Pilz – loutna / Hugh James Sandilands – kytara
Jesús Fernández Baena - teorba / Richard Lee Myron – kontrabas
Brigitte Gasser Kirnbauer - lira da gamba / Margret Köll – harfa / Gabriele Miracle - perkuse

Program: 
Filippo Vitali: O bei lumi / Sigismondo D’India: Cruda Amarilli / Giulio Caccini: Odi Euterpe / Luis de Briceno: Caravanda Ciacona / Tarquino Merula: Canzonetta Spirituale sopra alla nanna / Gaspar Sanz: Canarios / Sigismondo D’India: Torna il sereno Zéfiro / Biaggio Marini: Con le Stelle in Ciel / Giovanni Paolo Foscarini: Passamezzo / Claudio Monteverdi: Si dolce è il tormento / Giovanni de Macque: Capriccio stravagante / Girolamo Kapsberger: Aurilla mia / Sigismondo D’India: Ma che? Squallido e oscuro / Girolamo Kapsberger: Felici gl’animi / Giovanni Paolo Foscarini: Ciaccona / Barbara Strozzi: L’Eraclito amoroso / Ruiz de Ribayaz : Espanioletta / Tarquino Merula: Folle è ben si crede / Claudio Monteverdi: Quel sguardo sdegnosetto

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.