Share |

"Kráva" Barbora Poláková: Při natáčení klipu jsme se parádně cinkly

foto archiv Barbory Polákové

Znáte ji z divadelní hry o Kristýně Kočí a z klipu Kráva (video ZDE). Hraje i v divadle a ve filmu. 
Co nám o sobě prozradila?
 
Jak jste vnímala studium na DAMU, co na vás nejsilněji působilo?
Stopro pozitivně. Působilo na mě všechno a stejně silně. Praha, tramvaje, rychlost, kamarádi, známí, neznámí, profesoři, cigarety, víno, pivo, vodka, lásky, nelásky, modrý sedačky v Disku a prázdná peněženka.
 
Jak jste se potkala s Green Smatroll, se kterými jste udělala Krávu, a posloucháte jejich muziku?
S Filipem Kaňkovským se známe spostu let z divadla Aqualung. Hrajeme společně v představení Cesta kolem světa, který se dlouho hrálo na lodi bratří Formanů. Teď se to hraje občas v Žižkovským divadle. Filip tam hraje na klávesy, my zpíváme.. Je to taková bezva šmíra. “Šmíra” v to nejlepším slova smyslu. A protože jsme kámoši a protože se s ním zná i Markéta a protože já kamarádím s jeho dívkou, to, že to bude on, vyšlo tak nějak logicky, nepřekvapivě. Zavolali jsme mu když jsme ten text u mě zpíchli, on řekl “klasicky”, že nemá čas a pak si ho našel. Další den jsme Krávu hráli na Barování.
Většinu kluků z Green Smatroll jsem poznala taky v tom představení, neboť se tam za ta léta všichni tak nějak prostřídali.
 
Jaké kapely máte ráda?
Mám období Stinga. Nějak se mě nechce pustit. Taky Avishaie Cohena. Pak The Commodores, soundtrack Blues Brothers, Aretha Franklin, Nina Simone, Mike Oldfield, Erick Clapton... je toho spousta..
 
Co čtete ?
Scénáře. Když moje oči dokážou přenést do mozku písmenka a mozek dokáže rozklíčovat obsah slov, otevřu i knížku. Momentálně mám rozečteno: ”Metabolické typy”, komiks “Sandman” a “Knihu proměn”. Moje obzvlášť oblíbené knihy, ke kterým se ráda vracím, jsou např. “Úložné prostory”, “Koupelny” nebo “Teréní automobily”.
 
Kam ráda chodíte?
Na túry do hor.
 
Jak se zrodil nápad na písničku Kráva?
Tak nějak samozřejmě. Chvilku jsme se bavily s Markét o tom, co si o Valentýnu myslíme a už to bylo. Dost jsme se u toho natlemily.
 
Jak dlouho to celé vznikalo?
Hlavní část textu tak dvě hodinky. Česání textu, jedna moje bezesná noc a hudba tak hodinka na DAMU v učebně. Tvořili jsme pro radost a bez ambice, myslim, že proto to šlo jako “po másle”.
 
Text jste psala vy?
S Markét. Filip taky něco přihodil. Původně měla Kráva asi o tři sloky víc. Ale zatěžkávalo to tu banalitu, tak tam nejsou.
 
Kolik se při tvorbě Krávy vypilo červeného vína?:)
Nic moc. Spíš při natáčení klipu jsme se parádně cinkly. Pár lahví jsme za ten den daly. Nikoho nenapadlo koupit rybízovej džus, a tak jsme byly už v jedenáct dopoledne na šlupky.
 
Kdo a jak natočil ten klip?
Terka Kopáčová dělala režii, Pája Berkovič kameru, Tomáš Měcháček produkci a nejlepší catering na světě, Roman Bartoníček take produkci… všechna jména jsou napsaná na začátku klipu. A jak? Em..s láskou a jak nejlíp to šlo.
 
Váš vztah k Valentýnu, prvnímu máji...?
Já už toho napsala tolik, že nevím co psát.
 
Je ta písnička jednorázový počin, nebo chystáte víc?
Brzy bude další.
 
Kde teď hrajete (v divadle) kam na vás lidi můžou jít?
Všechno je na http://www.i-divadlo.cz/herci/barbora-polakova
 
Prý budete i v nějakém seriálu?
Ano, jmenuje se Základka. Má deset dílů a půjde na Primě. Kdy přesně, nevím. Zřejmě v září.
 
Chodí vám nějaké divné dopisy či internetové reakce?
Ne, ne, chodí mi jen pěkný dopisy. Což se doufám, tím, že jsem to teď napsala, nezmění. Ale už se nikdy nepodívám na komentáře na youtube pod tím klipem. Včera jsem to udělala a bylo mi z toho pěkně smutno. Zrovna jsem narazila jen na útočný, zlý a sprostý reakce, který měli zřejmě jen ublížit. A možná říct, “800tisíc za 14dní?!, abyste se nezbláznily, vy nuly”. Nevím.
Vůbec nečekám, že se to, co děláme bude líbit každýmu. Vlastně vůbec nic nečekám. Nerozumím lidský touze dávat najevo, že práce ostatních je špatná. Myslím, že by se každý měl soustředit hlavně na svůj život a své počínání. A přesto, že vím, že tato potřeba vyplivnout co nejurážlivější názor souvisí s hloupostí, anonymní zbabělostí, pocitem méněcennosti a neschopnosti a ničemnosti a já nevím, čeho všeho ještě… stejně takové sprosté, přímočaré negace zamrzí. Zamrzí fakt, že takoví lidé jsou. Nějak jsem na to zapomněla, nebo jsem to vytěsnila, nebo jsem se s tím možná prostě setkala poprvé.
 
Klip Kráva: http://www.protisedi.cz/video/barbora-polakova-krava
Divadlo: http://www.i-divadlo.cz/herci/barbora-polakova

 
Filmy: http://www.csfd.cz/tvurce/61922-barbora-polakova/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.