Share |

Kolekce stříbrných šperků Printi našla inspiraci v otiscích

foto: pořadatel akce

Designérka šperků Dana Bezděková představuje novou kolekci Printi. Šperky vznikly jako otisk struktur běžných nebo nalezených předmětů, které přenesením do stříbra získaly novou překvapující podobu.
 
Designérka, zabývající se dlouho dobu především scénickým a ateliérovým šperkem, se novou kolekcí dostává blíže ke komerčním šperkům. Kolekce Printi obsahuje zejména stříbrné prsteny, jejichž povrch je zdoben strukturami, vzniklými otiskem reálných předmětů – sítě reproduktoru nebo nalezené rezavé trubky. Otiskem do stříbra tyto běžné předměty získaly zcela novou podobu.
 
Díky různé povrchové úpravě – bílé stříbro, černé patinované stříbro a zlato – se prsteny dají mezi sebou vzájemně vrstvit a kombinovat a vytvářet tak kontrast struktur a barev. Printi navíc není čistě dámská kolekce šperků. Část prstenů funguje skvěle i pro mužské nositele, kolekci kromě toho doplňují také manžetové knoflíky se stejnými nebo podobnými strukturami.
 
„Do šperků vkládám to, co mě fascinuje a inspiruje. V tomto případě je to otisk rezavé trubky nebo reproduktoru, jejichž struktura dostala ve stříbře novou tvář. Manžetové knoflíky mají podobnou povrchovou strukturu jako prsteny. Pánové tak mohou mít šperk se stejnou charakteristikou jako jejich partnerky.“vysvětluje Dana Bezděková.
 
Náročnější řadu prstenů doplňují buď drobné čiré nebo černé kameny, zasazené přímo do pravidelné struktury reproduktoru, nebo výraznější barevné mugle zdobící vrchol prstenu.
 
Kolekce Printi je k zakoupení v ateliéru Dany Bezděkové nebo prostřednictvím nově otevřeného e-shopu www.danabezdekova.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.