Benátky jsou plné restaurací typu "past na turisty". Kam chodí ti, kdo tu žijí a pracují? Jedním z podniků, kde je najdete, je Trattoria Rivetta.
Je malinká a narvaná, s hlučným šéfem a starými, dobrými číšníky. Přes oběd se před podnikem tvoří fronty a z kuchyně se čekajícím posílají malé dobroty. Odpoledne se tu najíte o něoc málo klidněji a společnost vám budou dělat gondoliéři a další lokálpatrioti. Pečivo vám naservírují v košíčcích s háčkovanou vystýlkou, po jídle si můžete dát panáka místní (průměrné) grappy. Ale jste tu kvůli jídlu, že?
Restaurace se specializuje na ryby a mořské plody. Vyhlášené je jejich fritot misto (smažené dary moře), ale skvělá je i smažená zelenina - dávají si záležet na tom, aby měli vždycky čerstvý oleja je to znát. Chyb ale neuděláte celkem s ničím a pokud zvládnete i dezert, dejte si jejich sldké, jemné, nacucané tiramisu. Není to úplně laciné, ale ani extra drahé (kolem 10 euro za jeden nevelký chod).
Kde je: Salizzada San Provolo, Castello/Riva Degli Schiavoni
Jak tam: Vaporetto: San Zaccaria, pak pěšky směrem Campo SS. Filippo e Giacomo
Telefon: 041-528-7302