Share |

Josef Škvorecký a Zdena Salivarová nabízejí Krátké setkání, s vraždou

foto: nakladatelství MOBA

V unikátní edici Původní česká detektivka nakladatelství MOBA vychází Krátké setkání s vraždou Josefa Škvoreckého a Zdeny Salivarové, ve které rozehrají mistrnou partii plnou napětí, nečekaných zvratů, ale i laskavého humoru.
 
Autoři opět prokázali své vypravěčské mistrovství a zároveň potvrdili výsadní postavení mezi klasickými autory novodobé české literatury. Josefu Škvoreckému se navíc podařilo úspěšně navázat na detektivky, které vydal s Janem Zábranou, a které se ve své době staly literární senzací.
 
Krátké setkání, s vraždou, edice Původní česká detektivka
Josef Škvorecký, Zdena Salivarová
Komunitou českých emigrantů v Torontu otřese vražda turistky z Prahy, která do Kanady přijela na návštěvu. Vyšetřování se ujímá detektiv Harold Sinclair, ale není sám, kdo po vrahovi mladé ženy pátrá. Na vlastní pěst se po pravdě pídí i Anna Lomnická, česká hraběnka, která v Kanadě žije se svým manželem, dcerkou a nevítanou nájemnicí. Co zprvu vypadá jako obyčejná loupežná vražda, se ukáže být mnohem komplikovanější. Jenže kdo by chtěl Češce na výletě ublížit? A proč?
 
Zajímavosti edice Původní česká detektivka:
V edici vyšlo za 18 let existence 280 knih výhradně českých autorů.
Nejprodávanější knihou v edici jsou Trable anglického šlechtice v Čechách Václava Erbena, tato kniha vyšla celkem ve třech vydáních.
 
Nejmladšímu publikujícímu autorovi bylo 18 let a nejstaršímu publikujícímu autorovi 87 let.
 
Pokud by se všechny svazky v edici položily vedle sebe, měřila by tato řada knih přes 6 metrů, vážila by asi 90 kg, obsahovala by skoro 60 000 stran a přes 15, 5 milionů slov. Průměrný čtenář by všechny svazky v edici četl více než 3 a půl roku.
 
Řada detektivních románů z edice PČD byla zfilmována (Na vlky železa, Poklad byzantského kupce, Poslední pád mistra Materny, Smrt talentovaného ševce, Bláznova smrt).
 
Mnoho autorů spolupracovalo na scénářích detektivních seriálů a filmů (Eva Kačírková, Václav Erben, Naďa Horáková, Miloš Smetana, Zdeněk Třešňák, Jiří Sequens, Karel Štorkán).
 
Původní česká detektivka je registrovaná ochranná známka, kterou vlastní nakladatelství MOBA.
 
Petr Lovecký z nakladatelství MOBA k této jedinečné Edici říká: „Naším cílem bylo vytvořit silnou edici původní české detektivní literatury, jež by navázala na nejlepší tradici české detektivní tvorby. Jsme na ni patřičně hrdí a děkujeme všem jejím čtenářů za přízeň. Dnes nabízíme našim čtenářům pestrou paletu autorů všech generací, mezi nimiž jsou jak klasici detektivního žánru – např. Václav Erben, Josef Škvorecký a Jan Zábrana, tak i autoři střední generace či autoři začínající. Tato široká nabídka je zárukou toho, že si v naší edici vyberou opravdu všichni milovníci detektivního žánru. Vedle klasických detektivních románů vychází v edici též soubory kratších novel či povídek.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.