Share |

Jak se dělá kosmetika Lush

foto autorka

V neděli odpoledne nabízel krámek kultovní anglické značky Lush, že si návštěvníci budou moci zkusit jejich kosmetiku vyrobit sami. Jak to šlo?
Obchod Lush, který najdeme poslední roky v Palladiu, je ještě menší než dřívější shop v Kaprově a dvě další pobočky, které v Praze firma měla. Proto se sem nevešla žádná manufaktura a v době, kdy jsem v krámě byla, šlo spíše o hříčku se surovinami na jeden z výrobků než plnohodnotnou fabriku. V rohu obchodu měli dívka a chlapec z anglického Lushe mísy s měkkou sypkou hmotou, ze které se vyrábí jejich tuhá koupelová přísada (šumivá koule, které říkají balistik) jménem Sex Bomba.
Návštěvníkům, kterých bylo zejména na začátku víc, než se mohlo vůbec vejít do obchodu, ukazovali, jak se růžová a fialová hmota hňahňá do formiček, které se musejí šikovným grifem stlačit, kroutit a oddělovat. Každý si to mohl zkusit a na rozloučenou dostal svůj balistik, ještě ve formičce - z ní se vyndá až za 24 hodin. 
V podstatě drobná akce byla milým zpestřením nákupů a hezky zapadala do toho, jak se Lush prezentuje: tahle firma nemá slevy a zuřivé letáky, ale sází na osobní přístup s tím, že jejich výrobky nejsou levné. Ovšem můžete dostat něco zadarmo, ať už vzorek výrobku nebo příjemný zážitek. Povedlo se.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.