Share |

Jak to dělat (rady pro lepší život)

foto jk

Jak dělat, že tomu rozumíte
 
V průběhu jednání neustále něco ťukejte do notebooku, to je jedno co. Otevřete si všechny komunikační kanály, které existují, a perte to tam. Postřehy o tom, jakou zvěř vám připomínají nosy lidí kolem vás. Mokvavé flashbacky z včerejší noci. Sloupořadí náhodných písmen. Ťukejte. A usilovně se TVAŘTE.
 
 
Jak dělat děti
 
Nevytahujte ho.
 
 
Jak dělat vysokého manažera
 
Vysaďte antipsychotika.
 
 
Jak umřít jako chlap
 
Včas.
 
 
Jak prodávat časopis v České republice
 
Nepředstavujte lidem nic nového. Ukažte jim jenom to, co už znají - a vybarvěte to v barvách duhy. Vaši čtenáři mají duhu rádi. Je barevná. Pokaždé nad ní žasnou. I když už ji viděli tisíckrát. Nechtějí vědět, že je to jenom lom světla. Klene se přece přes celou zem! To musí být něco extra... Ale není. Je to jen lom světla, které dávno znají. 
Nedopusťte, aby si tohle uvědomili.
 
 
 
Jak se opravdu něco dozvědět
 
Pokládejte si otázky, na které nenajdete odpověď na Googlu.
 
 
Jak udržet tempo v perpetuální sexuální revoluci
 
1999: Orál. 2008: Anál. 2013: Astrál.
 
 
 
 
Jak dělat moderní umění
 
Serte na plátno.
 
 
Jak na lásku
 
Nikoho a nic si nenárokujte a nikoho a nic nenechte nárokovat si vás.
 
 
Jak přestat plakat
 
Uvědomte si, že jste mnohem více energie, než hmota. Mezi jednotlivými molekulami a atomy vašeho těla se v mikroměřítku rozprostírají podobné vzdálenosti, jako v makroměřítku mezi planetami sluneční soustavy a hvězdami v galaxii. Jste vlnka na hladině všehomíra, jste vibrující a sálající proud nekonečné energie a lásky, na krátký mžik skondenzované v nízkou frekvenci lidské formy. Jste vesmír. Jste láska. Jste Bůh.
 
 
Jak balit holky
 
Zapomeňte na všechno, co vám kdo kdy říkal o rytířích na bílém koni, a začněte se chovat jako neotesané troglodytní hovado. Na rytíře bude dost času, až se bude někdo muset starat o vaše hovadské potomky.
 
 
Jak se zdravě stravovat
 
Žerte jenom to, v čem by vaše prababička na první pohled rozpoznala jídlo, a ne tmel na utěsňování ponorek.
 
 
Jak poznat, že vaše prabička byla ve válce
 
Položte před ní cheeseburger a ponorku, do které teče.
 
 
Jak udělat kariéru
 
Zapomeňte na to, že jsme všichni jednou bytostí, spojenou v kolektivním nevědomí a karmickém cyklu, ignorujte fakt, že jsme stvořeni ze stejné materie jako nejbližší i nejvzdálenější hvězda, prďte na to, že jsou to vaše oči, čím vesmír poznává svou vlastní božskou podstatu a krásu. Vyblejte a vychčijte se na to, že jste všichni boží děti a bůh vás miluje - a místo toho si vezměte do hlavy, že alfou a omegou všeho je virtuální měna, falešné ego a vaše stupidní pracovní místo (na kterém vesmíru nezáleží ani co by se do chlupu z chvostu komety vešlo).
 
 
Jak prožít nešťastný život
 
Berte se vážně.
 
 
Jak udělat to nejlepší pro své děti
 
Odstěhujte se někam daleko od nich a nechte je, pro Kristovy rány, bejt.
 
 
Jak se stát zapáleným vlastencem
 
Nahromaďte v sobě dostatečné množství frustrace; též pomáhá přerušení nervových vláken spojujících mozkový lalok s ostatními částmi mozku, případně neinvazivní nahrazení mozkového kmene prázdným květináčem.
 
 
Jak slyšet Joea Hallenbecka řvát bolestí
 
Nechte zahrát rap.
 
 
--
 
Autor: Darek Šmíd
E-mail: darek.smid@gmail.com
Twitter: @darek

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.