Share |

Inspirujte se: Historická zavazadla Louis Vuitton tak, jak je neznáte

foto Louis Vuitton

 
VÍME PRVNÍ: V Číně se chystá unikátní výstava cestovních zavazadel Louis Vuitton. Máme pro vás exkluzivní galerii fotek, nad kterými se možná zasníte a zacestujete si v čase.
LOUIS VUITTON VOYAGES 
Národní museum Číny, Peking
30.května – 30.srpna 2011
 
Výstava Louis Vuitton – Voyages představuje milníky v historii této značky, která již od roku 1854, kdy byla založena, elegantně kombinuje formu a funkčnost v zavazadlech a doplňcích pro cestování s puncem francouzského stylu.
 
Návštěvníky vítá dílo umělce Zhan Wang s názvem Big Bang, které přímo vyzývá k tomu, aby člověk zapomněl na tradiční způsob vnímání. Změnit pohled díky působivosti uměleckého díla – to je cíl umělce, který bere věci do svých rukou. Dílo vypráví příběh počátků, první cesty, dlouhé cesty časem, expedice, která během jedné návštěvy změní naše vnímání života.
 
Vydejte se na cestu epochami a ponořte se do vzrušující atmosféry devatenáctého století – století vynálezů a průmyslové revoluce – a zažijte to, co zažívaly osobnosti, které se staly legendami. Od historie značky Louis Vuitton, pojmenované po svém zakladateli, který začínal jako profesionální balič zavazadel a později začal sám vyrábět kufry, jež se staly symbolem elegantního cestování, až k její současnosti – tato cesta vypráví příběh podnikatelské dynastie, která se vyznačuje zejména svým nadšením pro inovaci.  
Podobně jako jeho současníci z řad význačných objevitelů a vynálezců, Louis Vuitton disponoval schopností jít dopředu, ale zachovávat si zároveň svůj vztah k tradici.
 
Déle než celé jedno století slouží zavazadla Louis Vuitton jako věrní společníci důležitým osobnostem, sběratelům a vášnivým cestovatelům na jejich cestách po celém světě. Každý kousek je svědectvím spojení snu umělce, jeho touhy a vize a řemeslného odkazu značky. Obdobně jako její umělecký ředitel Marc Jacobs, různí umělci si pohrávají s prvky typickými pro značku Louis Vuitton a výsledkem jsou modely, které si získaly kultovní status díky známým módním referencím v kombinaci se svěžím uměleckým pohledem.
 
Scénografie: Gérard Cholot / Caravansérail


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.