Share |

Highlights z Holandska

foto autor

Zdravím z Amsterdamu. Z procházky na čerstvém vzduchu vám mohu telegraficky sdělit asi toto: Kofáče nezavíraj na konci roku, ale mluví se hodně o zavádění speciálních huličskejch karet, který budou mít registrovaný huliči. Ovšem jen Holanďani. Cizinci, návštěvníci, turisti maj smůlu. Co to znamená? Všechen matroš se vrátí zpátky na ulici, takže votravný prodavači, jako máme na Václaváku, budou asi všude... No, tak hodně štěstí, Holanďani.

Další novinkou je redukce počtu oken v Red Light Districtu. To je úplně jinej problém, ale asi mnohem větší, než nějakej ten joint. Hlavní
problémy tamní nemají s okny, nýbrž s mafií, která nutí děvčata z Bulharska, Litvy, Ruska, z Čech, ze Slovenska atakdále atakdále, k otrocké práci za těmi zmiňovanými okny. Takže takto ve zkratce. Obrázek si udělejte sami. Jinak vše při starém. Heineken teče proudem, obyvatelstvo na kolech také, vládne všeobecná pohoda. Nenacházíte rozdíly, velice správně, já také ne. Vlastně se máme i přes tu prohibici super, prostě blázinec.

Abyste si nemysleli, že sleduju jenom takovýhle obskurní věci, minulý týden se v kanálech koupalo asi dva tisíce Holanďanů spolu s královnou, které měla na hlavě oranžovou koupací čepici, kterou si z bezpečnostních důvodů sundala hned po startu, takže nebyl rozdíl mezi třídami. :) A ještě jedna královská nakonec - ten uběhnuvší víkend se otevíralo po mnohaleté pauze Stedelijk - muzeum moderního umění.   Byla to velkolepá akce s dívčím sborem, který se mi líbil nejvíc. A královna u toho nemohla chybět.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.