Share |

Goethe-institut zve na cestu za kreativní gastronomií v Berlíně

foto: pořadatel akce

Zajímají Vás trendy streetfoodové gastronomie, máte rádi Berlín a multikulturně inspirovanou gastronomii? Pak právě vás zve Goethe-Institut na cestu do módní berlínské čtvrti Neukölln. Objevovat nové kulinářské trendy, které hýbou německou metropolí, můžete od 9. do 11. listopadu, a to zcela zdarma.
 
V uplynulých měsících jsme v rámci Česko-německého kulturního jara přivezli do České republiky Rixbox, mobilní verzi trendové kavárny z Berlína. Ta nabízela pravou berlínskou kávu a novinky německé kuchyně v Praze, Ostravě, Brně, Olomouci, Plzni, Ústí nad Labem i v Českých Budějovicích či v Liberci. Nyní bychom rádi pro změnu odvezli lidi z Česka přímo do Berlína a představili jim nejen tamní kavárnu Rixbox, ale také další podniky, které v současném době hýbou berlínskou gastronomií“, komentuje Monika Štěpánová z Goethe-Institutu.
 
Od devátého do jedenáctého listopadu se tak účastníci berlínské cesty seznámí s gastronomickým konceptem Hosseina Eggebrechta, jenž jako provozovatel slavné kavárny Rixbox spoluutváří charakter multikulturní čtvrti Neukölln. Poznají dodavatele tamních surovin, navštíví Markthalle9, jednu z tradičních berlínských tržnic, a na pořadu dnů je také návštěva oblastní správy Neukölln, která má na starosti podporu malých podniků. V plánu je rovněž „food tour“, během které budou přestaveny inspirativní gastronomické streetfoodové koncepty založené i na bázi kuchyní různých kultur.
 
Cesta je určena pro všechy zájemce o aktuální gastronomické trendy. Hlásit se mohou amatérští nadšenci i ti, kdož v gastronomii podnikají či se podnikat chystají. Účastníkům bude hrazem program, ubytování v dvoulůžkových pokojích, cestovné a výdaje spojené s cestou. Jak se do Berlína vydat? Stačí se přihlásit neformálním motivačním dopisem, který by měl obsahovat nejen důvody k cestě, ale také uvádět jazykové znalosti (němčina nebo angličtina na komunikativní úrovni je podmínkou) a případně též praxi v oblasti gastronomie. Dopisy zasílejte do 15. října na adresu monika.stepanova@goethe.de.
 
Gastronomická cesta se koná v rámci Ozvěn Česko-německého kulturního jara 2017 - přeshraniční kulturní iniciativy Velvyslanectví Spolkové republiky Německo v Praze, Goethe-Institutu v Praze, Česko-německého fondu budoucnosti a Českých center v Berlíně a Mnichově ve spolupráci s Ministerstvem kultury a Ministerstvem zahraničních věcí České republiky.
 
Visiting Rixbox aneb Cesta za kreativní gastronomií do Berlína
9. až 11. listopadu 2017
Do 15. října na monika.stepanova@goethe.de


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.