Share |

Gastro tip: O'Papa. Fajn bistro v centru Prahy plné čerstvých dobrot

Podnik, který nabízí čerstvé věci z nejlepších surovin? V centru města? Takových není nikdy dost a u nás už vůbec ne. V zahraničí funguje jako "fresh bistro" třeba Pret a Manger, u nás seženete podobné věci možná v útrobách M&S, ale musíte se k nim probíjet ponožkama. Nebo v o dost dražší verzi v bistrech patříím síti Aromi/La Finestra.
 
Když nemáte čas na vysedávání u salátku, ale máte hlad, potřebujete něco rychlejšího. Ale ne přehnaně těžkého. I když některé dny to chce něco podstatnějšího, třeba čerstvou bagetu a horkou polévku. Kam pro takové věci? Víme. Do O'Papa.
 
Nový podnik najdete v Revoluční - kousek od Roxy, Bambusu a podobných známých bodů. Napoti zastávce tramvaje v lehce rustikální, ale vypulírované místnosti čeká spousta dobrot. Jsou na úrovni zahraničních, i když firma je česká. Co konkrétně tu je? Zaujaly nás sendviče ve dvou velikostech na malý a velký hlad - u každého najdete i počet kalorií. Nabízejí se možnosti i pro vegetariány a také bezlepkáře.
Kromě chlazených tu mají i horké věci, doporučujeme rajskou polévku nabitou chutí a k ní na místě pečenou bagetu. Jak dezert kelímek s ovocem a kávu. Najíte se skvěle, ale bez pocitu viny a bez toho, abyste měli další tři hodiny útlum.
 
V O'Papa jsou hrdí na to, že mají svého kuchaře a své vybrané dodavatele, takže si hlídají každé sousto. Detaily jsou pro ně důležité, nás zaujal dávkovač dezinfekce, který je přímo uprostřed provozovny, takže když máte upatlané ruce z tramvaje, nemusíte se před jídlem potupně hnát na WC. Můžete sedět na barové židličce i u stolku, nebo koukat ven a přemýšlet o tom, jestli si ještě neschroupnout jablíčko.
 
Kvalita a vychytané detaily sou to, díky čemu se tam rádi zase vrátíme. Není to nejlevnější podnik v Praze, ale když se tady najíte, potěšíte své tělo i ducha.  I příjemné holky za barem:)
 
O'Papa, revoluční 7, Praha 1, otevřeno 9-21:30, www.facebook.com/opapafood


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.