La Gare je stabilně dobrá pražská restaurace zaměřující se na pražskou kuchyni.
Zavítáme tam spíš občas, ale vždycky nám tam chutná. Rádi přinášíme zprávu, že se podnik i letos na jaře pyšní moc dobrými jídly.
Tentokrát jsme si vybrali několik položek ze stálého menu. Výtečné byly obě nabízené polévky: Rybí polévka po provensálsku, jakou si doma těžko vyrobíte, byla plná chuti. Vyloženě nadupaná a posilující pak byla skvělá cibulačka, servírovaná klasicky ve správné nádobě se spoustou aromatického sýra.
Jako hlavní chod to vzhledem k celkém chladnému počasí vyhrála vydatná husí klobása (nešizená, hrubšího zrna a plná chuti) s kysaným alsaským zelím a ještě postrouhaná foie gras a doplněná trošičkou lanýže. Pokud milujete klobásy, ale nechcete žádné podřadné kusy, zajděte si sem a jásejte.
Zlatým hřebem byl kohout na víně. Jeho omáčka skvěle kombinovala sílu a jemnost, maso bylo měkké a chutné, celkově to byl až dekadentní zážitek. A nesmíme opomenout bramborové pyré, hutné a přece jemňoučké. Na dezerty už nikomu nezbylo místo, takže už jen káva a radostné přemítání, co si dáti příště.
www.brasserielagare.cz