Share |

Gastro tip: La Gare

Skvostný kohout na víně

La Gare je stabilně dobrá pražská restaurace zaměřující se na pražskou kuchyni.
 
Zavítáme tam spíš občas, ale vždycky nám tam chutná. Rádi přinášíme zprávu, že se podnik i letos na jaře pyšní moc dobrými jídly.
 
Tentokrát jsme si vybrali několik položek ze stálého menu. Výtečné byly obě nabízené polévky: Rybí polévka po provensálsku, jakou si doma těžko vyrobíte, byla plná chuti. Vyloženě nadupaná a posilující pak byla skvělá cibulačka, servírovaná klasicky ve správné nádobě se spoustou aromatického sýra.
 
Jako hlavní chod to vzhledem k celkém chladnému počasí vyhrála vydatná husí klobása (nešizená, hrubšího zrna a plná chuti) s kysaným alsaským zelím a ještě postrouhaná foie gras a doplněná trošičkou lanýže. Pokud milujete klobásy, ale nechcete žádné podřadné kusy, zajděte si sem a jásejte. 
 
Zlatým hřebem byl kohout na víně. Jeho omáčka skvěle kombinovala sílu a jemnost, maso bylo měkké a chutné, celkově to byl až dekadentní zážitek. A nesmíme opomenout bramborové pyré, hutné a přece jemňoučké. Na dezerty už nikomu nezbylo místo, takže už jen káva a radostné přemítání, co si dáti příště. 
 
www.brasserielagare.cz
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.