Share |

Fresh Film Fest: First Features frčí I.

 
Letošním tématem FFF je vzdor. Divákům se představí na 150 filmů, promítat se na sedmi festivalových místech bude až do neděle.
 
Píseň divadla Semafor Proti všem ve středu zahájila osmý ročník přehlídky debutů a studentských filmů Fresh Film Fest. Na programu bylo tradiční poděkování sponzorům a představení poroty (přestože spousta porotců na zahájení chyběla). Poté následovala projekce Blue Valentine, podle někoho „film pravdivý jako málokterý jiný“, pro někoho nuda. V kině Světozor se v noci ještě promítala komedie o „takové normální upírské rodince“ s názvem Upíři, letní kino v Riegrových sadech zase uvedlo dokument Banksy: Exit Through the Gift Shop.
 
Čtvrteční program byl o poznání nabytější, přestože projekce začínaly až okolo třetí hodiny odpoledne. V Paláci Akropolis festivalový den odstartoval politicky velmi nekorektní komedií o dvojici agentů FBI v Estonsku. Tento snímek Frank & Wendy režíroval Ülo Pikkov, jeden z porotců na letošním festivalu. Kino 35 ve Francouzském institutu odpoledne promítalo debut polského režiséra Jana Komasy s názvem Místnost sebevrahů.
 
Třešničkou na dortu druhého festivalového dne byla projekce snímku Lůno, v hlavní roli s Evou Greenovou. Bohužel režisér (a také porotce hlavní festivalové sekce) Benedek Fliegauf nemohl zůstat na diskuzi, tudíž se ho diváci nemohli zeptat na otázky, které k filmu měli.
 
Dnes se festival přehoupne do druhé poloviny. Program opět nabídne spoustu taháků, například večer diváky čeká těžké rozhodování mezi horrorem Země kůlů (21:30, letní kino Riegerovy sady) a korejským snímkem Žluté moře (21:30, kino Světozor).

 
http://www.freshfilmfest.net


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.