Share |

Florbalista a model Tomáš Sladký: v létě 2012 se může stát cokoliv

foto archiv Tomáše Sladkého

 
Tomáš Sladký. Jeden z nejlepších českých florbalistů, který momentálně hraje nejvyšší ligovou soutěž za finský klub Koovee. Jako první Čech vyhrál v roce 2008 se švýcarským klubem SV Wiler-Ersingen titul v jedné z TOP tří florbalových soutěží. V české florbalové extralize získal v roce 2009 titul s 1. SC WOOW Vítkovice. Účastnil se tří mužských mistrovství světa, přičemž na tom posledním v roce 2010 získal s českým týmem bronz a byl nejproduktivnějším hráčem. Začínající model. A taky můj kamarád. Sešli jsme se během jeho návštěvy v Praze z důvodu účasti jeho klubu na mezinárodním florbalovém turnaji Czech Open a trochu si popovídali. A o florbale to moc nebylo…
Jak tráví léto takový florbalista?

Jako každý sezónní sportovec si chci alespoň trochu odpočinout, takže minimálně tři týdny se věnuji výhradně relaxu a nějaké oficiální dovolené. Bez sportu ale nevydržím, jsem blázen do cyklistiky, takže pokud počasí v létě nezklame, jsem každý den někde na kole. Ale co by to byly za prázdniny bez pořádných akcí v Ostravě na Stodolní nebo šílených výletů s kamarády...
 
Jaká je tvoje vysněná dovolená?

Vysněná? Těch verzí je trochu víc... Buď někde u moře s přítelkyní, s bandou kluků někde na horách s kolama nebo ve dvou párech někde na last minute... Chci si užívat pestrý život, je strašně krátký!

Tvůj ideální relax?

Tak to vím úplně přesně! 35°C, u vody, namazaný krémem na opalování, moje hudba ve sluchátkách, plavky a brýle.
 
Od začátku srpna jsi zpět ve Finsku. Jaké se liší život tam od života v ČR?

Finové jsou úplně jiní než Češi, jediné emoce jste mohli zaznamenat snad jen, když v květnu vyhráli MS v hokeji. Jinak se tady daleko více sportuje, líbí se mi zdravý životní styl, ale na druhou stranu v pátek a hlavně v sobotu večer se velká města mění v jednu velkou party! Díky loňské sezóně ve Finsku jsem se naučil mimo jiné pít long drinky a co druhý den chodit do sauny, která je tady na každém rohu, resp. v každém bytě.

Co tě na Finsku nejvíce překvapilo?

Kolik je tady pěkných holek... Ale na svou obranu, po konzultaci s finskými kamarády, jsem lehce ovlivněn tím, že nejsem Fin a vidím finské holky "cizineckými brýlemi". Samotným Finům se zase šíleně líbí české holky, takže si každý musí udělat obrázek sám 

Díky za tip, až mě omrzí Češi, vydám se na průzkum do Finska Pojďme k módě. Žil jsi nějakou dobu i ve Švýcarsku. Kde jsou podle tvého názoru lidé nejstylovější - ČR, Finsko, Švýcarsko?

Finsko asi jednoznačně vítězí. Stačí si na chvíli sednout na náměstí v centru a nestíháte sledovat, kolik různých stylerů kolem vás projde. Švýcarsko je lehce kýčovité a Česko je možná taková zlatá střední cesta. Finská móda je pestrá, nekladou se meze a hlavně se alespoň v tomhle ohledu všichni maximálně respektují, takže na ulici tady můžete vyjít absolutně v čemkoli a nikdy vám na to nikdo nic neřekne!

V jakém oblečení tě nejčastěji potkáme na ulici?

Během sezóny skoro pořád jen ve sportovním. Pokud si nejdu zaběhat, tak jedu do posilovny nebo na trénink, takže módní návrháře bych asi hodně zklamal. Pokud se jdu s klukama někam podívat, tak mám svůj oblíbený outfit na party: Nenápadné boty, džíny a černé triko s hlubokým výstřihem – to proto, abych sem zapadl! 
 

Hm, je zajímavé vědět, že si Finové nelibují ve velkém výstřihu jen u holek… Tvůj nejoblíbenější kousek oblečení, bez kterého se neobejdeš?

Při sportu to jsou termo-elasťáky. Bez nich to prostě nejde, i když si někdo bude myslet, že jsem úchyl... Do společnosti to jsou pak hodinky.

Jaké oblečení tě spolehlivě upoutá na ženách?

Legíny a nějaké triko, které rádoby zakrývá zadek, a nějaké vyšší boty, nejlépe na podpatku. To je kombinace, která, myslím, osloví každého chlapa.

A jaké oblečení naopak na ženách nesnášíš?

Sukni, která začíná někde u žeber a končí na kolenou... Možná to je teď někde "IN" a v módním světě to nijak nevybočuje z daných regulí, ale v mém případě to nemá šanci uspět.

Tak to jsi mě překvapil. Většina mužů, které znám, legíny na ženách nemusí a naopak považuje úzkou sukni s vysokým pasem, která úžasně zvýrazní ženské křivky (a je mimochodem jedním z velkých trendů letošního podzimu), za nesmírně sexy. Patříš tedy k těm výjimkám, které mají ženy radši v kalhotách než v sukních a šatech?

Nemyslím si, že jsem výjimka. Móda je tak rozmanitá, že vlastně nevidím žádné meze... Legíny jsou specifický kus oblečení, takže jestli mám volit mezi kalhotami a sukní, volím jednoznačně sukni! :-) 

Nedávno jsi začal koketovat s modelingem. Co tě k němu přivedlo?

Jak už jsem říkal, chci si užívat život, poznat co možná nejvíce nového a do modelingu mě v poslední době hecovalo dost lidí okolo, takže jsem to zkusil. Tady ve Finsku si mě vyhlídla jedna modelingová agentura, ale nakonec z toho nebylo nic, protože během sezóny nemám snad den volna... V Česku to bylo jednodušší, hlavně přes léto, kdy bylo více času. Jsem za to moc rád, dost mě to bavilo a doufám, že to nebyla má poslední zkušenost s fotoaparátem!

A jaké jsou na tomto poli tvoje cíle? Můžeme čekat, že se z florbalisty stane model na plný úvazek?

Moje cíle v modelingu? No, vzhledem k tomu, že florbalu se věnuji již 16 let, tak asi na plný úvazek zůstanu u sportu. Nikdy ale neříkej nikdy, v létě 2012 se přece může stát cokoliv!

Obligátní otázka: Co děláš proti šedi?

Už jsem se lekl, že se ptáš na moje začínající strniště šedin ve vlasech... Dělat něco proti šedi tady ve Finsku? Prostě tady "jsem" a to stačí!

Ujišťuju tě, že žádné šediny nejsou vidět. Přece jen jedna florbalová nakonec: Kdybych chtěla začít s florbalem, na co se mám připravit?

Na strašně moc zábavy, pohybu, nových lidí, na spoustu zážitků, hektolitry potu jak na hřišti, tak na danceflooru!

Hm, ty hektolitry potu se mi úplně nelíbí, takže radši zůstanu mezi diváky. Díky za příjemné popovídání a hodně štěstí v nové sezóně!
 
Taky děkuju za fajn rozhovor. Měj se!
 
text: Michaela Stabrynová

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.