Share |

Elektro-jazzová dvojice Loup míří do Brna

repro k akci

V Boro klubu se chystá párty s francouzskou dvojicí Loup a její organizátoři nám k ní poslali toto:
 
AVA uvádí: LOUP (fra), 00001101 (cz), The Uncanny Valley (cz) v Brně a AVA Djs.

Loup (fra)
Tohle duo z francouzského Lyonu představuje protnutí světa jazzu a elektroniky. Clement Eduard a Sheik Anorak jsou kamarádi do zvukového lijáku, který je výsledkem improvizace nahrubo komponovaného materiálu. Jejich natlakovaný free jazz se jim při živém hraní mění pod rukama a prolíná se s vlastním roztříštěným odrazem - zvukovými škrábanci, glitchi a poryvy hluku. Free jazzový základ evokující tvorbu The Thing nebo starších Zu se tak postupnou deformací dostává skoro až někam k vrstevnatému z(e)fe(k)tovanému hybridu Supersilent v jejich nejhlučnějším období.

Členové LOUP, Clement Eduard (saxofon a elektronika) a Sheik Anorak (bicí a elektronika) pocházejí z různých scén, ale oba odjakživa hledají cestu, jak se oprostit od schémat jazzu, noisu, nebo kytarové hudby. Clement, který vystudoval jazz na konzervatoři, působí v  dalších skupinách, které stojí za pozornost - IRèNE, Lunatic Toys nebo AM-PM. Sheik se vedle mnoha dalších projektů a kolaborací (Kandinsky, Neige Morte, Immortel, Anorak/Walter/Rechtern trio, Kanine) věnuje svému labelu Gaffer Records. Tohle vydavatelství se zaměřuje na nekonvenční míchání jazzu, elektroniky, noisu či komorní hudby. Kromě norských Staer, které už AVA kolektiv letos v Brně představil, na Gaffer Rec. vydávají Jazkamer, Ahleuchatistas, MoHa!, Don Vito, Talibam!, Mats Gustafsson nebo Weasel Walter.

A právě na Gaffer Records nyní vychází druhá deska LOUP „The Opening“. O její release se již dříve postaral internetový free label Audition Records. Nahrávka je k volnému stažení a poslechu dostupná tady: http://www.auditionrecords.com/ar060.php

The Uncanny Valley (cz)
The Uncanny Valley je improvizační projekt dvou zvukových průzkumníků působících v Brně. dj.noizcut (zakladatel internetového labelu Ground Floor Records a kolektivu Narcorpses) a Red Arc (reprezentující originální DIY elektro dílnu) se dali dohromady speciálně pro vystoupení s LOUP. Pro jejich společnou tvorbu je charakteristická ambientní zasněnost pokrytá nánosy zvukové špíny. Vintážový lo-fi zvuk tohoto dua je přitom sešněrován abstraktním beatem a gramofonovými vylomeninami. Hudba na pokraji bdění a snění imaginárních světů, kde se kouří z pozounů, a kde zvuk kytary dělá jizvy na těle.
 
00001101 (cz)
Nekytarová hudba hraná na kytary. Tihle brněnští bójs staví své improvizace na kytarovém vazbení, jeho smyčkování, dlouhých tónech a hlukových poryvech. Navzdory svému názvu jsou Nuly a jedničky věrni analogovém přístupu. Tady jde o struny, krabičky a masivní zvukovou stěnu tunelu, na jehož konec jen těžko dohlédneš.

& AVA_djs

BORO: 25.6.2012
Start: 20:00

Vstupné: 100 Kč

https://www.facebook.com/events/415255635186306

http://ava.chernobyl.eu


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.