Share |

Electronic Beats bude poprvé v krásném prostředí Archy. A s Apparatem.

Electronic Beats Festival nabídne Praze extravagantní klubový zvuk v rámci živých vystoupení Apparat Band nebo FM Belfast
Apparat / foto archiv pořadatele

Electronic Beats Festival se letos bude konat poprvé v pražském Divadle Archa, a to v pátek 10. června.

Program: Apparat Band, FM Belfast, Bonaparte a WhenSaints Go Machine

Předprodej vstupenek zahájen, do 13. května je lze pořídit jen za 170 korun!

 

Program Electronic Beats, v rámci kterého vystoupila v České republice od roku 2006 řada vynikajících hudebních interpretů jako například Prodigy, Underworld nebo naposledy Caribou, se vrací do Prahy. Letošní Electronic Beats Festival podporovaný Deutsche Telekom proběhne v pátek 10. června v Divadle Archa. Organizátoři pro tentokrát přicházejí s extravagantním a impozantním hudebním programem, v rámci kterého živě vystoupí Apparat Band, FM Belfast, Bonaparte a When Saints Go Machine.

Předprodej na Electronic Beats Festival byl zahájen a do 13. května je možné koupit lístek za zvýhodněnou cenu 170 korun. Čeští hudební fanoušci jistě ocení, že do Prahy zavítá Němec Sascha Ring, známý jako Apparat, a jeho live band. Apparat  založil v roce 1999 spolu s Marco Haasem (aka T. Raumschmiere) label Shitkatapult. O dva roky později vydal své debutové album “Multifunktionsebene”, zhruba za šest měsíců pak následovalo album “Tttrial and Eror” a druhé dlouhohrající album “Duplex”. Poté se Apparat věnoval experimentálním a dance-floorovým remixům pro různé interprety.V roce 2005 vydal dvojité EP “Silizium” a o rok později spolupracoval s šéfkou labelu BPitch Control DJ Ellen Allien na dlouhohrajícím albu “Orchestra of Bubbles”. V roce 2007 vydal jedinou dlouhohrající desku “Walls”, možná jeho nejkreativnější počin vůbec.V roce 2010 bylo toto album zařazeno do kompilační série !K7's DJ-Kicks, na které se objevila řada dubstepových a IDM tracků vedle experimentálního techna.

 

Letošní festival představí pražskému publiku také kapelu FM Belfast, jež pochází z islandského Reykjavíku. Partnerská dvojice Árni a Lóa spolu začala vystupovat jako kapela koncem roku 2005. Jejich debutový koncert proběhl v jeskyni na Faerských ostrovech. Další vystoupení na festivalu Iceland Airwaves 2006 způsobilo doslova davové nadšení, zde s nimi už vystoupili dva noví členové Árni Vilhjálmsson a Örvar Þóreyjarson Smárason. Spolupráce s Kasperem Björkem, manažerem Trentemöller, a dvanáctipalcové EP “Back and Spine” vyneslo kapele FM Belfast několik zmínek v mezinárodních médiích a následně hraní v klubech po celém světě. Zhruba v době konání festivalu Iceland Airwaves FM Belfast také vydali u svého labelu  World Champion Records dlouho očekávané album “How To Make Friends”, které bylo kritikou velmi dobře přijato a zaznamenalo také komerční úspěch.

Organizátoři Electronic Beats přivezou do Prahy také kapelu Bonaparte. Myšlenka na založení této kapely se zrodila v roce 2006 v Barceloně. První fanoušky získala aktuálně osmičlenná berlínská partička v roce 2008 skrze label Staatsakt, u kterého vydala své debutové album “Too Much.” Toto album si kapela natočila striktně ve své vlastní režii. Díky revolučnímu hitu “Anti Anti” vzrostla v průběhu roku 2009 enormně obliba této kapely a v roce 2010 vyhráli Bonaparte cenu LEA v kategorii Nejlepší klubový počin roku 2009. Také další album “My Horse Likes You” pokračovalo v pomyslné „jízdě mezi žánry“. Jde o electro-punk, synthie pop, nebo snad jazz?! Ať už se jedná o jakýkoli žánr, jedno je jasné – Bonaparte rádi provokují a boří zažité hudební konvence.

Frontmana Bonaparte Tobiase pojí s týmem Electronic Beats Festivalu dlouholeté přátelství. Tobias se proto vedle Dietera Meiera, Borise Blanka and Mariana Golda zúčastnil autobusové hudební tour Berlínem na počest jubilejního 10. ročníku Electronic Beats.

http://www.electronicbeats.net/TV/10-Years-Electronic-Beats-Bustour

Posledním interpretem této živé klubové noci bude kodaňské kvarteto When Saints Go Machine proslulé díky unikátnímu hlasu zpěváka Nikolaje Manuela Volsilda, jehož sound skvěle ladí s elektropopovými aranžmá kapely. Ta již brzy vydá své album “Ten Makes A Face,” jež bude obsahovat i zásadní track “Fail Forever” připomínající “Empire of the Sun” či Anthony and the Johnsons. When Saints Go Machine je zcela aktuální a “in” kapelou a dá se očekávat, že o ní v budoucnu ještě hodně uslyšíme, a to nejen na DVD kompilaci Electronic Beats “Slices,” jejíž aktuální vydání se právě chystá.

 

Vstupenkyna Electronic Beats Festival jsou v prodeji v síti Ticketpro, první tři týdny, tedy do 13. května, jen za 170 korun, poté za 250 korun a na místě pak bude lístek stát 360 korun.

 

Electronic Beats je mezinárodní hudební a lifestyleový program společnosti Deutsche Telekom, který oslavil již deset let úspěšné existence. Kromě živých hudebních vystoupení napříč Evropou vydává Electronic Beats vlastní čtvrtletník, oceněný DVD magazín Slices zaměřený na elektronickou hudbu a provozuje webové stránky www.electronicbeats.net, na kterých jsou k dispozici streamované videonahrávky z živých vystoupení na EB TV, exkluzivní remixy a živé nahrávky vysílané prostřednictvím internetového rádia, recenze alb a aktuální informace z oblasti módy a životního stylu.

Electronic Beats Festival Praha 2011

10. června 2011 – Praha, Divadlo Archa – od 20.00

Lineup:

Apparat Band

FM Belfast

Bonaparte

When Saints Go Machine

Více informací na www.electronicbeats.net


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.