Share |

Do Prahy poprvé dorazí písničkář Kurt Vile

repro k akci

Jednou z loňských desek, která s železnou pravidelností bodovala ve výročních řebříčcích, byla „Smoke Ring For My Halo“ amerického zpěváka a kytaristy Kurta Vilea. Svůj premiérový český koncert zahraje v úterý 31. července v MeetFactory.

Kurt Vile z americké Philadelphie je nový miláček amerického indie publika. Vydal doposud čtyři desky, z nichž tou třetí, „Childish Prodigy“ , vydanou v roce 2009 u značky Matador Records, zasáhnul písničkářské nebe. Byť bývá přirovnáván k absolutním klasikům žánru jako Bob Dylan nebo Bruce Springsteen, jeho hudba není staromilská a díky dobrovolnému odklonu od hlavního proudu směrem k lo-fi působí nezvykle svěže. Zatím poslední nahrávkou je již zmíněná „Smoke Ring For My Halo“, která způsobila poprask a bodovala na vrchních příčkách výročních seznamů (NME, Pitchfork, Q, Stereogum). Kurt, který své křehké písničkářství dovede hbitě přetavit do působivé koncertní show, vystoupí v Praze s doprovodnou kapelou The Violators.

Doplní jej domácí písničkář Jakub Jirásek s minimalistickým názvem „J“, který na konci června vydal svojí první EP Cold Cold Nights.

www.facebook.com/kurtvileofphilly

www.facebook.com/coldcoldnights

Kurt Vile and The Violators, úterý 31. července od 20:30 hodin, MeetFactory. Vstupné 350,- Kč v předprodeji / 450,- Kč na místě.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.