Share |

Dnes večer se v Praze srazí nosorožci

 
 
Dvě zcela protikladné tváře současného post-rocku se střetnou 15. listopadu na koncertu v pražském Chapeau Rouge. Agresivní britští Crash of Rhinos s na podiu v rámci alternativne-rockového festivalu Indigoseries vystřídají se skandinávsky poklidnou Dorenou.
Britům Crash of Rhinos (Střet nosorožců) vyšel debut teprve před pár měsíci. Už při jeho prvním poslech je ale jasné, že tihle kluci ze středoanglického Derby mají budoucnost. Využívají dvě kytary, dvě basy, bicí a chorály. Sofistikované progresivní postupy s post-punkovou neurvalostí. Člověk z Crash of Rhinos cítí trochu naštvanosti, ale i to pozitivní motto z pera transcendentalisty Ralpha Waldo Emersona, které si zvolili do svého motta. (The happiest man is he who learns from nature the lesson of worship.
Celý debut anglické kapely nazvaný Distal si můžete stáhnout zcela zdarma na http://crashofrhinos.bandcamp.com.

Pětičlenná Dorena přijíždí ze švédského Göteborgu. Pokud se CoR blíží post-rocku z agresivnější strany, Dorena naopak z druhé. Její skandinávské kořeny se nezapřou v zvláštní kombinaci melancholie a pozitivního soundu, který je typický pro většinu tamních post-rockových kapel včetně nejznámějších Sigur Rós. A tyhle kořeny taky prorůstají do úžasného zvuku koncertů skandinávských skupin, který je vlastí i Doreně.
Osmý večer festivalu Indigoseries, který Dorenu a Crash of Rhinos pozval ve spolupráci s promotéry Landmine Alert, začne v Chapeau Rouge v úterý 15. listopadu ve 20:00. Kdo chce uniknout před fotbalovým šílenstvím, může ve spodním nově rekonstruovaném patře tohoto klubu hledat útočiště.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.