Share |

Dnes je den neřesti

 
Den neřesti a poznání aneb Plnoletí na ...příští vlně/next wave...
Pondělí 10.10. od 19.00 Roxy/ NoD
 
19:00 Rozkoš bez rizika: Stařeny
Tragikomedie s prvky hororu o tom, co by se mohlo stát v nebezpečně blízkém budoucnu, kdyby svět ovládlo mládí a stáří by se stalo nejen nepotřebným, ale dokonce obtížným faktorem. Hra představuje možnou variantu budoucnosti lidstva, není to science fiction, je to varování. Varování před společenskou exkluzí a jejím dopadem, tzn. kam až může vést vylučování lidí a skupin ze společnosti. 
 
20:00 Západní křídlo.
To je název nové inscenace performera Ondřeje Lipovského, jenž svůj projekt představil velmi poeticky: „Dát kamkoli rozum, už se nevyplácí. Kusy plstěného dne ubývají ve věcech v pokoji, v modlitbě kamenné stély s obludně velkýma nohama. Tíhou představivosti a humoru se utíkají k laciným příběhům, které si vlastně neumíme představit, k příběhům v blaženém koloběhu mrkve, v křídovém světle na černém hřbetě kohouta, v proudu očí, v rukou bez kostí, v přátelství o které nejeví nikdo zájem. Příběhy se kupí kolem slabik jako můry a zůstávají dlouho, než se počasí umoudří. Máme objevitelské úkoly hotové každým okamžikem zanést odměnu tomu kdo se zastaví . Bude ji mít radši než sama sebe.“
 
21:00 Kramářské písně dnešní doby s názvem Hrozné příběhy.
Už jste viděli hrát pohromadě Mickey Mouse a Pannu Marii? Mimotaurus ještě přidá hudební doprovod – housle, akordeon, saxofon a kytaru. 
 
Zpívaná satira, dramatické příběhy s notnou dávkou černého humoru. Malé tragédie fascinují velkými vášněmi a láskou, na druhé straně též opilstvím, smilstvem a masakry. Hudba je velmi živá, rytmická ve stylu gypsy punk.
Zkrátka je to: Sentiment a krev v krásných melodiích... Velké příběhy o malých lidech... Loutkový punk z doby národního obrození… Pro ty, kteří nemají televizi a přesto chtějí vědět, co je nového.

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.