Share |

designSUPERMARKET představí české designéry v Bratislavě

Jana Mikešová
foto: PR

Festival současného designu designSUPERMARKET poprvé představí české designéry slovenskému publiku. Zmenšená slovenská verze festivalu se koná od 27. do 28. 9. 2014 v industriálním prostoru Stará tržnica v centru Bratislavy, kde se představí přes 30 předních českých autorů z oblasti módy, šperku i produktového designu. Dvoudenní prodejní přehlídku doprovodí výstava českých a slovenských designových bestsellerů a hudební vystoupení.
 
Akce probíhá v rámci mezinárodního projektu Visegrad Markets a ve spolupráci s Bratislava Design Weekem 2014. designSUPERMARKET se pod hlavičkou Visegrad Markets prezentoval ve Staré tržnici již v únoru letošního roku. Při příležitosti úvodní akce projektu představil výstavu červených limitovaných edicí s názvem REDESIGN, kterou návštěvníci mohli zhlédnout již během pražského festivalu v prosinci 2013.
 
Vážíme si příležitosti poprvé prezentovat české designéry na Slovensku pod hlavičkou designSUPERMARKET a obzvlášť při příležitosti prestižního Bratislava Design Weekua v tak skvělé atmosféře, jakou nabízí prostor Stará tržnica. Pokud se spolupráce s projektem Visegrad Markets osvědčí, rádi bychom se do Bratislavy vrátili i příští rok. Jsme rádi, že se příležitosti hned napoprvé odvážně chopili jak mladí studenti, tak i přední české značky jako SISTERS CONSPIRACY, Blueberries, ODIVI nebo Nastassia Aleinikava.“ říká  ředitelka festivalu designSUPERMARKET Darina Zavadilová.
 
V Bratislavě se představí tito designéři:
 
ŠPERK
BLUEBERRIES, JARA DESIGN, KATERINA REICHOVA JEWELLERY, VĚRA NOVÁKOVÁ JEWELLERY, NASTASSIA ALEINIKAVA, MICHAELA GORCOVÁ, SHIT HAPPENS, VE.EM a KAY KONEČNÁ.
Kay Konečná je mladá designérka, aktuálně studentka ateliéru K.O.V. Evy Eisler na pražské UMPRUM, představí svou nejnovější kolekci šperků, která volně navazuje na její bakalářskou práci a tvarově vychází z tahů štětce autorčiných vlastních maleb hustou černou barvou. Šperky ve výsledku vypadají, jakoby byly na těle namalované.
 
MÓDNÍ DOPLŇKY
JANA MIKEŠOVÁ – MIK, MILIMU, MONADA, mezinárodní STUDIO QUATRO a BOTAS 66.
Lifestylový label BOTAS 66 tradiční české obuvnické značky představí novou kolekci podzimních modelů 2014 a ukázku připravované série zbrusu nových doprovodných produktů v režii designérů a iniciátorů BOTAS 66 Jana Klosse a Jakuba Korouše.
 
MÓDA
KAFKA, SISTERSCONSPIRACY, SOOLISTA, KRISTÝNA K., MAYDA, VERŠATYL a ODIVI.
Módní značka ODIVI, která se nedávno velmi úspěšně prezentovala na prestižním Mercedes-Benz Prague FashionWeeku, v Bratislavě uvede aktuální kolekci AW 2014 a dále kolekci Basic postavenou na jednoduchých funkcích a osvědčených kouscích.
 
SKLO, PORCELÁN, DOPLŇKY
DURCH DUO, LLEV, TYFORMY – PAVLA VACHUNOVÁ, SOAP., NEMEC DESIGN a POKOJÍK.
Pokojík je designový obchod se sídlem v Brně. Mapuje současný český i zahraniční design a je základnou pro prodej návrhářské značky LeAndrea. V Bratislavě představí dva nové tematické okruhy - Indian Summer a Pokojík Home, zaměřený nadesignové předměty do domácnosti.
 
PAPÍRENSKÉ ZBOŽÍ, GRAFIKA
PAPELOTE, MOU, MARCUS GOLDSON ART & DESIGN (UK)
 
Kompletní přehled vystavujících designérů najdete zde: http://www.designsupermarket.cz/bratislava-designeri/
 
Otevírací doba:
sobota 27. 9. 2014 od 19:00 do 23:00 late night shopping
neděle 28. 9. 2014 od 11:00 do 19:00
 
Vstupné:
2 EUR
 
Afterparty se koná vKC Dunaj, Nedbalova 3, Bratislava, kde zahrají Ventolin (CZ) + Tomino& Myslivec (Midi Lidi DJs / CZ) + PPE DJ Set (Vili:am + Stroon / SK).


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.