Share |

Dárky z celého světa nabídne Mezinárodní vánoční festival

foto: pořadatel akce

Milovníci neotřelých dárků a vybraných lahůdek nebudou ani letos zklamáni. Již po čtrnácté proběhne v kongresovém sále pražského hotelu Hilton Mezinárodní vánoční festival Asociace partnerů diplomatického sboru, který nabízí unikátní příležitost nakoupit neobvyklé dárky z celého světa. Na tisíci čtverečních metrech prodejní plochy můžete vybírat z tradičních výrobků čtyřiceti čtyř zemí světa. Na své si přijdou milovníci dobrého jídla, vína, koření, najdete zde množství šperků, bižuterie, oděvů, módních doplňků, uměleckých předmětů, hraček, knih a elektroniky. Multikulturní atmosféru umocní doprovodný hudební a taneční program. Prodávajícími, často oblečenými v národních oděvech a krojích, jsou samotní diplomaté. Stokorunová vstupenka je slosovatelná v bohaté tombole. Organizátoři nezapomněli ani na nejmenší návštěvníky, kteří mají až do věku 12 let vstup zdarma. Aby si mohli rodiče bez problémů nakoupit, je pro děti připraven také dětský koutek. Výtěžek festivalu bude věnován českých charitativním organizacím.

Patronát nad touto akcí pravidelně přebírá první dáma České republiky. Ten letošní osobně zahájí paní Ivana Zemanová v neděli 24. 11. v 10.00 hod. “Festival je vyvrcholením několika měsíční spolupráce mnoha lidí odlišných kultur i jazyků, které spojuje myšlenka pomáhat potřebným v naší zemi. Ve svém úsilí jsou nám všem inspirací a patří jim veliký dík,” uvádí patronka akce, paní Ivana Zemanová. „Být patronkou je pro mne nejen čest, ale i radost,“ dodává první dáma.

„Díky osobnímu nasazení diplomatů z více než čtyřiceti velvyslanectví a  diplomatických misí se nám vloni podařilo získat 2 910 640,- Kč. Podpořili jsme 16 charitativních projektů. I kdybychom změnili život jedinému člověku, stojí nám to za námahu,“ hovoří své o motivaci prezidentka DSA, paní Odilia de Ranitz, manželka holandského velvyslance. Neziskové organizace mohou do 20. 1. 2014 žádat o podporu z výtěžku letošního festivalu. Formuláře jsou k dispozici na webových stránkách DSA.

Asociace partnerů diplomatického sboru (Diplomatic Spouses Association – DSA) byla založena v roce 1997 jako nezisková organizace s cílem umožnit svým členům posílit vztahy s kulturním dědictvím hostitelské země, podělit se o kulturní dědictví země vlastní, společně sdílet informace, zájmy a nápady. DSA klade silný důraz na charitativní činnost. Mezinárodní vánoční festival představuje nejvýznamnější událost roku. Každoročně ho dobrovolnicky pořádají manželky a manželé velvyslanců a zástupců diplomatických misí v Praze. Prodejem zboží z celého světa získávají finanční prostředky na podporu českých humanitárních organizací. Podporované projekty pečlivě vybírají a kontrolují použití věnovaných peněz. Od roku 2000 rozdělila DSA více než 55,5 milionu korun, čímž se řadí k předním mecenášům v zemi.

Podrobný přehled svých dobročinných aktivit nabízí asociace na svých webových stránkách: http://www.dsaprague.org/ a nově na svém Facebooku: www.facebook.com/internationalchristmasfestival.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.