Share |

CYKLUS CESTOVATELSKÝCH PŘEDNÁŠEK - Josef Formánek v džungli

CYKLUS CESTOVATELSKÝCH PŘEDNÁŠEK 2018
VSTUPNÉ: Zdarma
Setkání se spisovatelem a zakladatelem časopisu Koktejl - Josefem Formánkem, který strávil několik měsíců v indonéské džungli na ostrově Siberut. 

>> SIBERUT, SVĚT DUCHŮ 
Siberut, tajemný ostrov ležící v Indickém oceánu západně od Sumatry Josefa Formánka magicky přitahuje. Lákají ho hlavně prastaré rituály místních kouzelníků a jejich animistická víra Arat Sabalungan. V útrobách tropického deštného pralesa strávil 10 měsíců, naučil se jihovýchodní dialekt mentawajštiny a pokusil se vydat cestou kouzelníka, aby zjistil, že šamanem se stát nemůže. Přesto při každém návratu rád tancuje transové tance, živě se zajímá o mentawajskou kulturu, náboženství a nepřestávají ho fascinovat kouzelnické obřady.

>> JOSEF FORMÁNEK (*1969)
Josef Formánek navštívil Siberut 6x. V letech 1997 až 2017 pobýval na ostrově, který se nachází v Indickém oceánu západně od Sumatry celkem 10 měsíců. Jedna z jeho cest se konala v rámci dvouměsíční humanitární mise po prosincové vlně tsunami roku 2005. Přírodní národy autora fascinují a ostrov Siberut považuje za svůj druhý domov. Zážitky z pobytu a setkávání s lidmi kmene Mentawaj popsal v cestopisných pasážích svého debutu PRSATÝ MUŽ A ZLODĚJ PŘÍBĚHŮ, dále v knize SYN VĚTRU A PRSATÝ MUŽ, a ve svém posledním sedmém románu DVĚ SLOVA JAKO KLÍČ.

>>
CYKLUS CESTOVATELSKÝCH PŘEDNÁŠEK 2018
KDE: v Centru Černý Most v multikině CineStar
KDY: každé první úterý v měsíci od 18:00
NOVINKA: Přednášky se konají ve velkém sálu pro 300 lidí
MODERUJE: Karel Wolf, ředitel festivalu Kolem Světa
VSTUPNÉ: Zdarma, a pouze pro členy Věrnostního programu Centra Černý Most. Registrace zde: http://centrumcernymost.cz/loyaltyprogram


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.