Share |

Creepy Teepee #6 už za pár dní

foto pořadatel akce

Už pošesté se v Kutné Hoře uskuteční přehlídka alternativní hudby a umění CREEPY TEEPEE!
Ve dnech 11. až 13. července bude v areálu bývalého kutnohorského pivovaru hostit více než 30 kapel a projektů z celého světa, stejně tak diváky ze všech koutů Evropy i zámoří.
 
Festival, který odstartoval v roce 2009 jako doprovodná akce otevření Galerie Středočeského kraje, se postupně (i když ne zcela dobrovolně) emancipoval a prokázal svoji kvalitu na poli alternativní umělecké scény.
V roce 2012 získal cenu kritiků Vinyla v kategorii Počin roku, a loni z něj jako z jediného tuzemského festivalu přinesl fotoreportáž vlivný americký server Pitchfork.
 
Hlavní taháky letošního programu jsou rovnoměrně rozprostřeny do všech dnů akce.
První den festivalu - pátek (11.7) zahájí francouzská divoká elektroclashová dvojice KAP BAMBINO, vyhlášená svými strhujícím živými vystoupeními. Sobotní večer (12.7) bude patřit čtyřiadvacetiletému newyorskému rapperovi a módní ikoně LE1F, který si jen před několika málo týdny splnil své první velké sny - podepsal smlouvu na dlouhohrající desku s předním alternativním labelem a následně jej o rozhovor požádal “nejvlivnější módní časopis na světě” americký Vogue. Posledním headlinerem festivalu pak v neděli (13.7.) bude respektovaná multiinstrumentalistka JULIA HOLTER, jejíž desku Loud City Song zařadil Pitchfork mezi 50 nejlepších alb roku 2013. 
 
Kromě umělců ze Švédska, USA, Velké Británie či Kanady vystoupí i čeští muzikanti. Namátkou ostravští At Bona Fide, pražští Please The Trees nebo slezské Planety. Ze sousedské Považské Bystrice pak přijedou Elections In The Deaftown.
 
Mnoha další jména a DJs vyhlášených nočních afterparty,.
 
Festival si během svojí šestileté existence postupně vybudoval reputaci výrazné a v českých podmínkách výjimečné městské letní akce pro publikum aktivně vyhledávající nejnovější trendy na hudební scéně. Díky osobnímu propojení s výtvarnou scénou nabízí Creepy Teepee navíc přesahy do současného výtvarného umění. Součástí akce je tak i divácky atraktivní tombola děl, která dali k dispozici přední čeští a slovenští výtvarní umělci. Ta proběhne už tradičně v sobotu (12.7.). 
 
Vstupenky je možné zakoupit do 10.7. v síti www.ticketportal.cz ve variantě celofestivalového i jednodenního vstupu nebo přímo na místě. Více informací najdete na facebookových stránkách festivalu https://www.facebook.com/events/1556303104594716/
 
 
  

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.