Share |

Co se letos bude pít? Káva extrahovaná za studena

Všichni známe postup, kdy pro přípravu ledové kávy jednoduše zchladíme běžně připravené espresso ledem nebo třeba zmrzlinou. Jsou však i jiné, méně tradiční, ale čím dál oblíbenější postupy. Jedním z nich je extrakce kávy studenou vodou, která sice trvá déle, ale výsledek stojí za to. Záleží jen na naší chuti, času a preferencích.
S tzv. „cold brew“ ale nikdy nebudete litovat času, který jste museli čekat na ten báječný výsledek.
 Klasické ledové kávy, kdy se do klasického šálku espressa přidají kostky ledu, smetana, cukr nebo například zmrzlina, jsou stálice v letní nabídce kaváren. V poslední době se však čím dál častěji používá metoda, která sice trvá o něco déle, ale čekání se rozhodně vyplatí. Jedná se o extrakci kávy studenou vodou, tzv. „cold brew“, po dobu asi 12 hodin. Příprava vyžaduje plánování
a trpělivost, ale není to zbytečně ztracený čas.
Výsledná káva je připravená k okamžitému servírování osvěžujícího letního drinku. Jen přidáte pár kostek ledu a je hotovo. Není obvykle třeba cukr, smetana ani zmrzlina, protože chuť kávy samotné
je jemná, nekyselá a obsahuje příjemné tóny karamelu. Kávu
si navíc můžete tímto způsobem připravit ve větším množství
a vychutnat si ji i v následujících dnech. Nebo potěšte návštěvy
a pohostěte je touto speciální kávou.
 
Více o kávě illy se dozvíte na www.illy.com

Připravujeme pro vás vzdělávací kávový seriál, kde se dozvíte i věci, které zůstávají lidme mimo obor utajeny. těšte se, máme fakt zajímavé zvěsti!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.