Share |

Chřestová sezona je tu!

foto autorka

AKTUALIZOVÁNO: Jestli jste mlsní tak, jako my, už to víte. Pokud vám to pro samou práci / školu / večírky uniklo: začala chřestová sezona a je čas si špargl užít.
Speciální doporučení od našich mlsných kontaktů: Hotel Chateau Kotěra (www.hotelkotera.cz) v Ratboři nedaleko Kolína.
Kromě ubytování v architektonickém skvostu tu je možnost dát si mezi 15. a 21. dubnem chřestové speciality (jejich nabídka je zde). Mlsné kontakty dovezly až pod nos chřest s holandskou omáčkou a petrželovými brambory, který nás přesvědčil, že dát si takovou věc je prostě výborný nápad. Pro autenticitu dodáváme mobilní foto daného pokrmu, které možná není tak krásné jako nastylované profi fotky, ale zato je to opravtu TEN náramně dobrý chřest, který jsme jedli a adorovali.
Další možností je Hostín u Vojkovic - je to na Mělnicku, pěstuje se tady spousta šparglu a v sobotu tady byly vůbec první české chřestové slavnosti.
V květnu budou také slavnosti chřestu v Ivančicích, více na facebookové stránce akce zde.
Pokud nemůžete za chřestovými specialitami cestovat, zkuste nějaký ulovit na farmářském trhu či ve větším supermarketu. Jako zdroj inspirace, co s ním, vřele doporučujeme staré kuchařky po babičce: chřest býval běžná, nijak luxusní zelenina a dají se s ním dělat psí kusy. Preferujete-li jednodušší úpravy, zkuste buď zmíněnou holandskou omáčku, nebo posyp osmaženou strouhankou. Úplně to stačí.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.