Share |

Charlie One: nové věci Ohm Square a oblečení, které padne

foto Michal Pekárek

 

Charlie One byla slavit narozeniny v Berlíně. Zeptali jsme se jí, jak se tam měla.

Strávila si teď víkend v Berlíně, proč si tam jela?

V sobotu jsem měla narozeniny, tak jsem si říkala, že by bylo hezký strávit víkend v Berlíně. Mám tu známý, takže jsme měli kde bejt. Vrátili jsme se do Prahy v neděli v noci.

Odpočívala si jenom nebo i na něčem pracovala?

Tvrdě jsem pracovala na odpočívání:-)

Byli jste pařit?

No jasně! V pátek večer jsme šli do jednoho malýho baru v Kreuzbergu. Nic velkýho, jenom pár drinků a kecání s kamarády, který v Berlíně žijou, jeden Angličan a jeho německá přítelkyně. Hráli house, lidi tancovali, příjemná atmosféra. V sobotu v noci zase v Kreuzbergu, dali jsme si drink v malinkým baru, kde hrál DJ s mikrofonem a vždycky představoval desky, co hrál... takový trapný, ale bylo to fakt vtipný. Pak jsme šli vedle do LIDO, takovej super klub. Museli jsme teda chvíli stát venku ve frontě v dešti, to mi připomnělo starý časy v Londýně:-) 

V Lidu byla zrovna SOUL and  FUNK night, úlet! Celou noc jsme tancovali na pecky jako Johnny Lee Hooker, Aretha Franklin, Muddy Waters... na všechny možný verze všech možnejch starejch hitů v rytmu soulu, funku, rhytm'n'blues a swingu. Přišla tam za náma jedna kamarádka Angličanks, která se do Berlína nedávno přistěhovala z Prahy. Párkrát jsme si šli zakouřit ven do takovýho malýho prostoru,  ale nakonec jsme se tam všichni nějak zasekli a jammovali jsme... můj kluk dělal didgeridoo, kamarádka Neets a já vokály (taky jsem všechny oslnila mým zvukem á la Kačer Donald, kterej jsem dělala do rytmu) a další náhodný lidi se k nám různě připojovali, s čímkoliv, co zrovna uznali za vhodný. Byla to fakt sranda. Motali jsme se tam až do rána...

V sobotu přes den jsme šli něco nakoupit do Prenzlauer Berg. Chtěla jsem si pořídit pár věcí, který jsem fakt potřebovala: NEPROMOKAVÝ boty, kalhoty, který by mi seděly, zimní kabát... ALE koupila jsem si dva fialový overaly, jedny senzační bílý lesklý kozačky, tenkou jarní bundičku.. znáš to... vždycky je to vlastně takhle... nikdy neseženeš to, co „potřebuješ“.

Kde jste všude byli?

Večer Kreuzberg, nakupování v Prenzlauer Berg, galerie v Mitte..

Je podle tebe v Berlíně draho? 

Těžko říct, podle mě drinky stojí tak nějak stejně, co se týče oblečení, tak v Berlíně najdeš mnohem víc výprodejů a mnohem víc cool kousků než v Praze. Ale utratila jsem víc, než jsem chtěla a mohla... oops.

 Jak dlouho si tam byla?

Od pátku do neděle.

Co jste si dali dobrýho k jídlu?

V sobotu jsem byli na večeři v jedný restauraci, je to předělaná stará nemocnice. Jmenuje se to tam Tři sestry, Drei Schwestern. Nádhernej cihlovej dům. Jídlo bylo super a nebylo ani nijak drahý. V neděli jsme měli Fallafels. V berlíně je obrovskej výběr dobrýho jídla.

Byla si na nějaký výstavě?

Jojo, v neděli jsme sice vstávali dost pozdě, protože jsme šli spát až ráno... ale stejně jsme zvládli několik galerií v Mitte, protože mají dlouho otevřeno. Jedna byla obzvlášť zajímavá. Jmenovala se MMX Open Art Venue a byla v takovým starým opuštěným polorozpadlým domě. Mám odtamtud pár fotek.

Co teď čteš a co posloucháš?

Zrovna čtu knížku Jak snadno přestat kouřit od Allena Carra. Poprosila jsem rodiče, jestli by mi jí dali k narozeninám. Protože mi to fakt hodně jde, přestávat kouřit. Dělám to skoro každej tejden! Je mi z toho tak blbě, fuj fuj fuj. No takže jsem se rozhodla, že si konečně někoho přizvu na pomoc, protože se mi ještě nepodařilo přestat jenom na základě vlastní vůle. Tak mi držte palce... Jinak poslouchám různou náhodnou hudbu, jako vždycky, nic konkrétního. Taky hodně poslouchám BBC. Teď zrovna jsem napojená na tu fascinující situaci v Egyptě. Wow. Egyptské jaro.

Kam pojedeš příště?

Nemám tušení. Možná do Paříže s mým klukem... A na jaře do New Yorku, doufám.

Na jakých projektech teď pracuješ? Nějaký koncerty nebo alba?

Připravujeme něco novýho s Ohm Square. Přišli jsme na novej způsob skládání, pomocí looperu. Takže s tím teď experimentujeme. Taky točíme video. Taky pracuju na jednom singlu s jedním super českým umělcem. A v mezičase taky pracuju na vlastním sólovým projektu. Sem tam hraju s pár muzikantama na různých koncertech, a nahráváme covery, což je fakt zábavný.

Náš server se jmenuje Proti šedi, což znamená proti čemukoliv nudnýmu, konformnímu v každodenním životě... chceme podporovat kreativní část světa. Co děláš proti šedi?

No.... asi jenom to, že jsem já:-)

 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.